Florin Pavel, „liber” şi la Înalta Curte

Încă o instanţă de fond dispune punerea în libertate a primarului suspendat din Peştişani, Florin Pavel, în dosarul în care acesta este arestat preventiv de mai bine de o jumătate de an. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este cea care a decis acum ca primarul să nu mai stea după gratii, instanţa supremă dând verdictul după ce procesul s-a mutat acolo ca urmare a declinării competenţei de către Tribunalul Gorj, declinare generată de calitatea de senator pe care a obţinut-o liderul liberal Dian Popescu, unul dintre inculpaţii din acest dosar.

Pavel a cerut tot timpul să fie judecat şi el în libertate, fiind singurul arestat preventiv din acest dosar. La Tribunalul Gorj el a obţinut de câteva ori punerea în libertate, dar Curtea de Apel Craiova a fost cea care a admis de fiecare dacă recursul procurorilor. Acum Înalta Curte a decis că procesul ce va începe aici tocmai la sfârşitul lui aprilie se poate face cu primarul şi în stare de libertate, dar nici acest verdict nu este definitiv. Pavel trebuie să aştepte o sentinţă finală din partea unui complet din cinci magistraţi, tot din cadrul instanţei supreme, după care, în cazul unei sentinţe favorabile, nimic nu-l mai poate împiedica să vină acasă.

Dacă cei cinci judecători vor admite însă recursul procurorilor, Pavel va rămâne în continuare în arest preventiv. În caz contrar, acesta ar avea interdicţie de a părăsi ţara şi de a lua legătura cu martorii din dosar. El este inculpat în acest dosar alături de Dian Popescu, dar şi de fratele senatorului, Gabriel, precum şi de secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, dar şi de omul de afaceri Dan Radu Floarea şi de Nicolae Isar, diriginte de şantier la firma afaceristului. Toţi sunt acuzaţi că, într-un fel sau altul, au prejudiciat bugetul Primăriei Peştişani cu sume mari de bani, prin decontarea unor lucrări realizate doar pe hârtie, nu şi în realitate.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: