FNME cere companiei daune morale de 1 milion de euro

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a depus, ieri, o plângere penală împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia cerând daune morale de un milion de euro. De două luni salariaţii CEO nu au mai plătit cotizaţii la sindicat. Plângerea este formulată împotriva directorilor Laurenţiu Ciurel, Aurel Medinţu, Maria Scurtu şi Daniel Antonie.

Laurenţiu Ciurel şi echipa sa sunt acuzaţi de abuz în serviciu deoarece nu pun în aplicare decizia instanţei privind încasarea şi virarea cotizaţiei sindicale. Colegiul Director al federaţiei a votat în unanimitate depunerea acestei plângeri penale. „Noi am făcut toţi paşii. Am trimis somaţii executorii la fiecare unitate şi nu s-a ţinut seama de ele. Conducerea nu respect ordonanţa preşedinţială. Cerem daune morale“, a declarat liderul de sindicat Minerul Rovinari, Marin Golea.

Compania pare că a răspuns somaţiei de executare silită spunând că nu a încasat şi virat cotizaţia pe motiv că erau unele nume şi pe tabelele depuse de sindicatele FNME, dar şi pe cele depuse de alte sindicate.

FNME a câştigat procesul, iar instanţa a decis că societatea energetică trebuie să suspende hotărârea de Directorat prin care a schimbat modul de încasare a cotizaţiilor, până la soluţionarea cauzei pe fond. Numai că cei de la companie refuză să reţină banii pe stat şi să îi vireze în conturile FNME.  

COTIZAŢIE

Cotizaţia plătită de mineri şi energeticieni este între 1% şi 2% din salariu, adică minim 20 de lei. Din aceştia, 4 lei merg la bugetul FNME.

ADRESĂ

CE Oltenia a trimis o adresă la FNME în care anunţă sindicaliştii că de la 1 octombrie trebuie să părăsească sediul din centrul oraşului, dar pun la dispoziţie spaţii la Mătăsari.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: