Foaie verde de tufiş / Mie îmi vine... de măritiş

Gabriela Vrânceanu Firea şi-a învins tendinţa spre bovarism prezisă de ursitoare imediat ce a părăsit Bacăul cu destinaţia Bucureşti. Spre deosebire de eroina romanului său preferat (cred), Gabi Firea a avut puterea să-şi depăşească condiţia şi să se transforme într-o carieristă care se întreţine singură şi are orice bărbat vrea. Şi ce bărbat ar putea vrea o carieristă decât unul bătrân şi bogat? Dar nu, sunt rău. O fi fost, totuşi, dragoste sinceră. Şi nu dragoste sinceră pentru bani. Mult mai interesant, însă, este ce se întâmplă acum, la doar câteva luni după dispariţia răposatului.

De-abia se mijise de toamnă, să se răcească un pic cadavrul, că Gabi Firea a şi ieşit cu o declaraţie halucinantă în paginile celui mai mizerabil dintre cotidiene: ”Am primit trei cereri în căsătorie [...]”. Oamenii normali, care nu au auzit de Capuleţi şi Monteschiori decât în filme, trebuie să se fi crucit la aceste vorbe rostite (dacă chiar sunt reale, că mereu există, în tabloide, o urmă de îndoială) cu o naturaleţe care te blochează. Prima întrebare care îţi vine este nu cine a făcut cererile, ci în ce condiţii. Prin mail? Prin fax? Sau poate chiar în pat? Şi, dacă s-au făcut în iatac, oare când au avut timp aşa repede?

Şi, desigur, ajungem şi la cea mai irelevantă informaţie: cine a executat cererile. Primul pretendent (confirmat de peţită) este pesedistul Pandele, primar bătăios al metropolei Voluntari. Iată un om după care merită să mergi. Ce poate fi mai frumos decât să te transformi din realizatoare şi prozatoare de succes în prima doamnă a unei comune răsărite? A doua, desigur, e de la varan. Dar a treia? Cine i-a făcut a treia cerere în căsătorie lui Gabi? Să fie însuşi Valentin Stan sau însuşi Dana Grecu?

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: