Focar de sifilis la Spitalul din Turceni

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a dispus un control la Spitalul Turceni fiind suspiciuni că mai mulţi pacienţi au sifilis. Mai mult, şi pe adresa redacţiei noastre a ajuns o sesizare în acest sens. Se pare că rudele pacienţilor de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc din Turceni solicită externarea, dat fiind că în spital este un focar de infecţie cu sifilis. Evident conducerea spitalului neagă, deşi 30 de persoane au fost externate în ultimele săptămâni. Ancheta DSP de la faţa locului va lămuri lucrurile.

O echipă de specialişti va merge astăzi la Spitalul Orăşenesc din Turceni pentru a face verificări în acest sens. „Periodic se fac verificări, chiar azi se deplasează în teren o echipă care va face un control ca să vedem cum stau lucrurile. Echipa este condusă de epidemiologul nostru, care să vadă toate aspectele din spital, legate de partea igienă sanitară, epidemiologică. Vor verifica inclusiv foile de observaţie, să vadă numărul de cazaţi, tratamentul dacă este prescris în foaie, dacă sunt cazati, cum sunt tratati, corespunzător sau necorespunzător. Dispoziţia era dată deja de săptămâna trecută”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. 

Aparţinătorii bolnavilor internaţi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc din Turceni au înaintat o sesizare la ziarul Pandurul prin care reclamă conducerea unităţii spitaliceşti de dezinteres spunând că încearcă să ascundă existenţa unui focar de infecţie cu sifilis. ”Bolnavii trăiesc în condiţii inumane şi sunt îmbolnăviţi de sifilis ca urmare a refuzului directoarei Ceană Mihaela de a le oferi tratament dermatologic. Nu este posibil ca un spital din România, în anul 2011, să ascundă existenţa unui focar de sifilis care nu este tratat corespunzător, infectând alţi pacienţi cu boli psihice , cum se întâmplă de câţiva ani la Turceni”, se arată în sesizarea semnată de Ştefan Andriţoiu.

Conducerea spitalului neagă existenţa focarului

Conform declaraţiilor făcute de managerul Spitalului Orăşenesc de la Turceni, Mihaela Ceană, nu se pune problema existenţei unui focar de infecţie cu sifilis deoarece nu există nici un pacient internat care să fie infectat cu această boală. „Nu există nici un sifilis, a fost acum câţiva ani, am avut câteva cazuri. Suntem obligaţi să repetăm analizele la cei care au avut sifilis atunci, am repetat analizele, iar la cei care au avut a ieşit negativ se poate verifica la Sanepid, la Direcţia de Sănătate Publică. Deci nu am nicio persoană depistată ca fiind pozitiv”, a declarat Mihaela Ceană, directorul Spitalului Orăşenesc din Turceni.

„Am avut o sută 137 de pacienţi şi mai avem 107-108. Au cerut externarea”

Mihaela Ceană, director Spitalul Orăşenesc din Turceni

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: