Fonduri pentru producătorii agricoli

În perioada 2 martie – 15 mai se va desfăşura campania de depunere a cererilor de sprijin financiar pentru producătorii agricoli. Fermierii care expoatează o suprafaţă de teren agricol de peste  1 hectar formată din parcele mai mari de 0,30 ha vor prezenta documentaţia necesară la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură din judeţul Gorj.

În scopul derulării în condiţii cât mai bune a acestei campanii, Ministerul Agriculturii a trimis o adresă către primăriile din ţară prin care solicită edililor locali să mobilizeze producătorii agricoli, astfel încât potenţialii beneficiari ai schemelor de plăţi directe să depună cererea de sprijin pe suprafaţă la data şi ora când sunt programaţi şi invitaţi de către APIA la sediul agenţiei.

De asemenea, Ministerul cere primarilor să identifice corect beneficiarii care utilizează terenurile agricole, dar şi să identifice exact parcelele utilizate..

Autorităţile locale vor trebui să elibereze fermierilor o adeverinţă care să conducă la încadrarea în calendarul acţiunilor necesare pentru acordarea plăţilor şi la diminuarea sau eliberarea sancţiunilor şi penalităţilor aplicate fermierilor cu ocazia controalelor pe teren clasice şi prin teledetecţie, efectuate de APIA.

Mihuţescu vrea comisie APIA la Baia de Fier

Proprietarii de teren agricol din Baia de Fier, majoritatea peste 60 de ani, trebuie să se deplaseze la Novaci, la sediul APIA pentru a-şi depune documentaţia necesară obţinerii fondurilor, lucrul care îi nemulţumeşte. În acest context, Constantin Mihuţescu,  primarul comunei Baia de Fier cere  reprezentanţilor APIA să deplaseze un reprezentant în zona. ”Mi se pare anormal să deplasăm sute de proprietari la Novaci, în condiţiile în care putem asigura spaţiu şi logistica necesară desfăşurării activităţii reprezentantului APIA la Baia de Fier. Omul poate lua adeverinţă de la sediul Primăriei. Proprietarii sunt persone în vârstă şi e destul de greu să stea prin ploaie şi zăpadă pe scările Primăriei Novaci”, susţine edilul.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: