Fonduri pentru un centru al persoanele cu handicap la Târgu-Jiu

Primăria Târgu Jiu va amenaja un Centru de zi pentru persoanele cu handicap într-o fostă centrală de cartier din zona Mioriţei. Sute de tineri şi adulţi cu dizabilităţi vor beneficia de consiliere psihologică şi vor avea posibilitatea să participe la diverse activităţi culturale care le vor dezvolta potenţialul creativ. În incinta centrului va exista atât o sală de sport dotată corespunzător nevoilor beneficiarilor cât şi o sală de tenis de masă.

Proiectul are o valoare de aproximativ 3 milioane de lei şi este realizat prin Programul Operaţional Regional. “Cererea de finanţare pentru proiectul Centrul de Zi Christian- Asistenţă pentru Persoanele Tinere şi Adulte cu Handicap a fost acceptată. Municipalitatea va semna contractul până la sfârşitul acestei luni, urmând ca în perioada imediat următoare să fie demarată procedura de licitaţie în vederea implementării proiectului”, a declarat Corina Şuţă, şefa Biroului Programe Politici Comunitare din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Calculatoare şi sală de sport, pentru persoanele cu handicap

Noul centru multifuncţional va fi dotat cu echipamente şi aparatură adecvată  persoanelor cu handicap fizic, locomotor, neuromotor, somatic şi vizual. Se vor realiza activităţi culturale de grup, care dezvolte potenţialul creativ. În acest scop va fi amenajată o sală de terapie ocupaţională dotată cu maşină de cusut, şevalete, aparat traforaj, hârtie desen etc. În cadrul centrului vor fi organizate serate, cenacluri şi spectacole în care vor fi implicate persoanele cu handicap. De asemenea, vor fi realizate activităţi de utilizare a calculatorului şi comunicare prin reţeaua de Internet. “Centrul va fi dotat cu echipamente adecvate nevoilor beneficiarilor. Vom achiziţiona calculatoare cu sintetizator de voce pentru persoanele cu handicap vizual. Centrul va deservi, prin rotaţie, câteva sute de persoane cu dizabilităţi”, a mai precizat Corina Şuţă. Tot în incinta centrului vor mai fi amenajate o sală de sport şi una de tenis de masă. Sala de sport va fi dotată cu instalaţie scripete contragreutăţi, benzi elastice, corzi elastice, set gantere, saltea recuperare, mingi recuperare, mingi medicinale, biciclete ergometrice, bicicletă eliptică, bandă de alergare, şpalier şi stepper.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: