Fondurile bolnavilor secţiei Oncologie au ajuns la spitalul din Craiova

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, încheie anul de criză 2009 cu bine. Cel puţin aşa arată cifrele, conducerea explicând că nu au nicio datorie. Mai mult decât atât, fondurile alocate anul acesta pentru bolnavii secţiei de Oncologie nu au fost cheltuite, astfel că suma rămasă a ajuns la Spitalul din Craiova. Ieri, fiecare farmacie a primit aproximativ 140 de milioane de lei vechi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a nu fi probleme cu medicamentele în preajma sărbătorilor.

Cu toate că anul 2009 a fost unul greu din punct de vedere financiar pentru sistemul sanitar, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a făcut faţă crizei financiare, iar în acest moment este cu plăţile la zi pentru toţi furnizorii de servicii medicale. „Terminăm acest an bine, nu avem datorii către furnizorii de servicii medicale, le-am decontat toate serviciile suntem la zi cu totul şi asta ne bucură cel mai mult că am depăşit cu bine anul de criză”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a dat din bugetul propriu alocat Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă,  suma de 5 miliarde de lei vechi, Secţiei de Oncologie din Craiova pentru că la nivelul judeţului au fost decontate toate serviciile pentru această secţie. „Noi am decontat tot la secţia de oncologie şi ne-au mai rămas bani, bani pe care nu-i puteam folosi pentru altceva decât pentru oncologie. De aceea am luat decizia să-i dăm secţiei de Oncologie din Craiova care are probleme financiare.”, susţine Cosma Dumitrescu.

Anul 2010 îi va aduce Casei Gorj un buget cu 20% mai mare decât bugetul alocat pentru anul 2009.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: