Fondurile de vânătoare, în vizorul comisarilor de mediu

Comisarii de mediu vor lua la pas fondurile de vânătoare din judeţul Gorj, atât cele de stat, cât şi cele private. Dacă găsesc deficienţe, pot aplica sancţiuni ce pot ajunge chiar şi la 100.000 lei.

Toate cele 12 fonduri de vânătoare din Gorj, 7 private şi 5 de stat, vor fi verificate de către comisarii de mediu. La verificările de anul trecut autorităţile au găsit nereguli în special în ceea ce priveşte monitorizarea capturilor şi uciderilor accidentale ale speciilor de păsări şi a altor specii protejate, dar şi probleme legate de returnarea crotaliilor neutilizate.

În fapt, după ce sunt stabilite cotele, sunt trimise de la minister crotalii pentru fiecare exemplar ce trebuie vânat. Numai că nu toate sunt folosite, iar unii administratori uită că acestea trebuie înapoiate Agenţiei pentru Protecţia Mediului care trebuie să le trimită mai departe la minister. Comisarii de mediu spun că vor trece la sancţiuni dacă deficienţele constate în anii trecuţi nu au fost remediate de către administratorii fondurilor de vânătoare. „Desfăşurăm în această perioadă o tematică de control prin fondurile de vânătoare. Tematica a fost stabilită de Comisariatul General Bucureşti şi vizează absolut toate fondurile de vânătoare private şi cele care sunt incluse în cadrul ocoalelor silvice ale Direcţiei Silvice Gorj. În urma controlului făcut anul trecut s-au stabilit nişte măsuri pe care administratorii fondurilor de vânătoare trebuiau să le respecte. Vom verifica inclusiv aceste măsuri. Nerealizarea măsurilor impuse de către Garda de Mediu conducând inevitabil la sancţiuni, destul de mari, între 50.000 şi 100.000 lei”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: