Fost angajat al CE Rovinari, condamnat pentru trafic de influenţă

Un angajat de la fostul Complex Energetic Rovinari va trebui să fie foarte atent în următorii şase ani cu respectarea legislaţiei româneşti, întrucât riscă să ajungă la închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să-i suspende acestuia o pedeapsă cu executare, ce fusese decisă împotriva sa de Tribunalul Gorj.

Sebastian Vasile Bobei a fost judecat de magistraţii gorjeni pentru trafic de influenţă, fiind acuzat de faptul că ar fi luat 100 de euro de la un amic de-al său pentru a-l ajuta într-o problemă pe care acesta o avea cu un poliţist. Bobei s-a declarat permanent nevinovat şi a declarat că ar fi victima unei înscenări, judecătorii de la instanţa supremă stabilind acum ca el să nu facă cei doi ani de puşcărie şi să beneficieze de un termen de încercare de şase ani. Are de achitat, în schimb, câteva sute de lei cheltuieli de judecată.

Bobei are însă şanse reduse să scape de închisoare pentru că el mai are pe rol un proces în care este acuzat tot de trafic de influenţă. Tribunalul Gorj l-a condamnat într-o primă fază la trei ani de închisoare, cu suspendare, pe parcursul procesului bărbatul recunoscând că pe lângă serviciul pe care îl are la Rovinari se mai ocupă şi cu aducerea unor maşini la mâna a doua din Germania, unul dintre clienţii săi reclamându-l la Poliţie. Ambele sentinţe rămase acum cu suspendare vor deveni, cel mai probabil, cu executare, după ce vor fi contopite într-una singură, ceea ce pentru Bobei nu poate fi de bun augur. Instanţele de judecată mai au pe rol încă un dosar în care un inculpat cu numele Sebastian Vasile Bobei este judecat pentru ultraj, victimă a sa fiind un poliţist gorjean, Ionuţ Cătălin Radu, inculpatul trebuind să fie prezent în faţa magistraţilor săptămâna viitoare.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: