Fost golgheter la Pandurii, se retrage la 28 de ani ca să nu îşi rişte viaţa

Fostul golgheter de la Pandurii Târgu Jiu din Liga 1, Mihai Roman, îşi va încheia activitatea sportivă. Din cauza unor probleme cardiace acesta se va retrage din activitate de la Universitatea Craiova deşi are doar 28 de ani.

Mihai Roman se pregătește să își încheie cariera din cauza problemelor medicale. Marcel Popescu, managerul formației Universitatea Craiova, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre situația medicală a fotbalistului pandur Mihai Roman.  „Mihai a fost la un control, iar cel făcut a fost cu un verdict neplăcut pentru noi și pentru el. Urmează să facă o investigație și s-ar putea să fie vorba de o intervenție chirurgicală sau un stop de la efort. E o situație delicată. Este o situație similară cu cea a lui Țucudean. Parcă mai delicată decât la Țucudean. Am stat de vorbă cu medicul și mi-a zis că Țucudean avea simptome, dar riscul să se întâmple ceva letal era mic. La Roman nu există simptome, dar riscul să se întâmple ceva fulgerător este foarte mare. Un medic poate să explice, dar e o situație mai delicată decât la George Țucudean. El nu simte că lucrurile se agravează, ci doar aparatele. Nu-l vom lăsa pe Mihai Roman să-și riște viața. E o situație delicată. Am mers peste tot cu el, există un raport medical, dar trebuie reconfirmat într-o investigație făcută în altă parte. Tragem pentru el și pentru noi. Este o pierdere umană și cântărește mai mult ca 10 titluri”, a declarat Marcel Popescu la ProSport LIVE.

În luna martie, fotbalistul s-a programat la o clinică renumită din Padova (Italia) pentru a face investigații, însă, din cauza pandemiei, acesta a fost nevoit să amâne programarea până în luna iulie. După ce a efectuat investigații amănunțite în Italia, medicii i-au recomandat să se retragă din fotbal, din cauza unor probleme descoperite la inimă. Extrasistola este, potrivit definiției medicale, o contracție prematură a mușchiului inimii, care este independentă de ritmul normal al inimii.

Vizualizări: 1,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: