Foştii şefi ai Direcţiei Silvice Târgu Jiu, închisoare cu suspendare

Un prim verdict al instanţelor de judecată din România a fost decis ieri în procesul în care foştii şefi ai Direcţiei Silvice Târgu Jiu, Costel Bobic şi Gheorghe Tănase, au fost trimişi în judecată pentru că şi-ar fi vândut abuziv apartamentele de serviciu la preţ de garsonieră.

Procesul celor doi a durat ani de zile, vreo 7, dosarul plimbându-se pe la Craiova şi Drobeta Turnu Severin, după tot felul de tertipuri avocăţeşti inculpaţii aflând ieri că au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare. Pedeapsa nu este una cu executare, cei doi fiind puşi pentru 5 ani sub supraveghere, timp în care trebuie să respecte o serie de restricţii, verdictul nefiind unul definitiv, cel mai probabil DNA urmând să conteste sentinţa şi să ceară o condamnare cu executare.

Instanţa a stabilit însă ca ambii foşti directori să rămână fără apartamentele pe care şi le-au vândut abuziv. „Ia act că partea vătămată Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA nu s-a constituit parte civilă în cauză. In baza art.118 lit.e din C.p. din 1968 dispune confiscarea bunurilor mobile apartamentelor nr.12 şi 14 deţinute de inculpaţii Tănase Gheorghe şi Bobic Costel situate în mun. Tg. Jiu str. Republicii, bl. ... jud. Gorj. Menţine măsurilor asiguratorii dispuse asupra apartamentelor nr. 12 şi 14 deţinute de inculpaţii Tănase Gheorghe şi Bobic Costel situate în mun. Tg. Jiu str. Republicii, bl. ..., jud. Gorj prin ordonanţa din 06.11.2007. In baza art.274 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpaţii la plata sumei de 32.000 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat. Onorariile cuvenite apărătorilor din oficiu şi experţilor rămân în sarcina statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis instanţa.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: