Fostul deputat Cosmin Popescu îşi anunţă o candidatură din partea PSD

Fostul deputat PDL Cosmin Popescu, în prezent consilier al directorului general al CE Oltenia Laurenţiu Ciurel, a declarat într-o emisiune că ar fi interesat de o candidatură la parlamentare sau la Consiliul Judeţean Gorj în 2016. Popescu se referă la funcţiile ocupate acum de Scarlat Iriza, deputat pe Colegiul 3, şi Ion Călinoiu, preşedinte la Consiliul Judeţean Gorj. Liderii PSD Gorj evită să dea un răspuns susţinând că este prea devreme pentru o astfel de decizie, însă tinerii din PSD, care au stat ani de zile la rând, nu văd cu ochi buni această candidatură.

Cosmin Popescu a fost deputat PDL şi preşedinte interimar la organizaţia judeţeană a partidului. A fost nevoit să plece din partid, dar nu a părăsit politica. Popescu susţine că activitatea sa a continuat alături de primarii de pe colegiul 3, unde a fost deputat.

În 2012, Scarlat Iriza a candidat pe listele USL pe Colegiul 3, însă el a fost ales cu susţinerea lui Cosmin Popescu. Încă de atunci a fost o înţelegere pentru o candidatură în 2016, explică acesta. „Eram în momentul 2012, eram, să spunem, liber de contract cu PDL de aproape doi ani şi am convenit, de comun acord cu primarii, cu care am avut o relaţie bună, că e momentul să ne decidem să susţinem un candidat care să încerce să ducă la bun sfârşit proiectele începute. Asta m-a făcut să merg în acea echipă. Toată lumea ştie, am fost coordonatorul de campanie al domnului Iriza, am câştigat acel colegiu, după care o parte din colegiul 3 am coordonat-o şi la campania europarlamentară combinată cu campania de alegeri a domnului Costoiu la funcţia de senator. Asta a fost apropierea de PSD“, a declarat acesta la TV Sud.

Înlocuitor pentru Călinoiu

Însă există discuţii pentru o luptă la Consiliul Judeţean Gorj. Popescu spune de ce ar avea nevoie să candideze. „Este devreme să spunem despre o candidatură sau alta în 2016. Să candidezi trebuie să ai susţinerea unei organizaţii şi să ai susţinerea a 70 de candidaţi de primar. Pentru că ştim că alegerile pentru Consiliul Judeţean au loc în aceleaşi timp cu cele pentru primari. Nu-ţi permiţi ca în alegeri unii din candidaţi să nu te accepte sau să te trădeze. Va trebui o dezbatere clară în partid. Cu siguranţă în situaţia în care primarii acum în funcţie, care vor mai candida pentru un nou mandat, ceilalţi candidaţi, organizaţia vor propune o analiză şi, făcându-ţi o analiză a ta, consideră e posibilă o candidatură pentru preşedinte la Consiliul Judeţean, atunci da“.

Tot despre acceptarea de către partid vorbeşte şi Ion Călinoiu. El nu pare străin de această posibilitate: „E prematur să vorbim acum. (...) Trebuie să fie agreat de majoritatea membrilor de partid. Dar faptul că şi-a manifestat dorinţa pentru mine reprezintă un lucru pozitiv“. Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, vrea să evite problemele cu membrii de partid: „În ceea ce priveşte candidatura pot să spun că e prea devreme să nominalizăm pe cineva. Nu se ştie dacă mai candidează sau nu Ion Călinoiu, s-ar putea să-mi depun şi eu candidatura. Şi domnul Popescu este unul din cei care au şanse alături de Ciprian Florescu sau alţi oameni din organizaţie“.

Ciprian Florescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, care cândva se vedea el candidat pentru funcţia de preşedinte, acum nu se mai vede nici vicepreşedinte. „Eu deocamdată sunt vicepreşedinte. Nu-mi surâde ideea să rămân vicepreşedinte încă un mandat, pentru că nu este atât de simplu să înveţi administraţie şi să te pregăteşti pentru o funcţie mai înaltă. Sunt mult mai pregătit decât alţii care nu au făcut administraţie deloc. (...) Suntem la mâna organizaţiei judeţene“, a spus la un radio local.

Interesat de o candidatură pentru şefia judeţului este şi prefectul Alin Văcaru. Instituţia Prefectului este de mulţi ani una ineficientă, dar Alin Văcaru a făcut-o inexistentă. Cu toate acestea, fostul şef de cazinou spune că, dacă nu va mai fi prefect, nu poate fi decât parlamentar sau preşedinte de Consiliu Judeţean.

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: