Fostul secretar Şolea şi-a primit pedeapsa

Procesul de corupţie al fostului secretar de la Primăria Bumbeşti Jiu are parte de o primă sentinţă, după ce magistratul de caz a decis ieri condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare, dar cu suspendare, pedeapsa fiind înlocuită cu o perioadă de cinci ani de încercare.

Victor Şolea şi-a aşteptat verdictul în spatele gratiilor, deşi a cerut de nenumărate ori să fie pus în libertate pe motive medicale, la cei 62 de ani ai săi bărbatul suferind de hernie, printre altele. Cererile sale au fost respinse în mod regulat, apărătorul său cerând acum instanţei să aibă în vedere la pronunţarea verdictului faptul că bărbatul nu are antecedente penale şi că nu a cerut el mita pentru care a fost încătuşat, ci a fost provocat, banii fiindu-i băgaţi în buzunar de denunţătoarea sa. Pe parcursul procesului, fostul secretar a precizat de mai multe ori că a refuzat mita de 42 de ori. În sentinţa de ieri, judecătorul de caz a dispus „punerea în libertate de îndată a inculpatului”, asta după ce fostul secretar a stat după gratii câteva luni.

Şolea a fost reţinut şi, apoi, arestat preventiv, la sfârşitul anului trecut, chiar înainte de Crăciun, când o femeie l-a denunţat la Parchet pentru o mită de 3000 de lei, echivalentul a circa 700 de euro. Suma în sine este una mică, a menţionat avocatul fostului secretar, pronunţarea unui verdict în cazul lui Şolea fiind aşteptată în contextul în care DNA a pierdut la instanţa supremă „meciul” cu greii fotbalului românesc, acuzaţi de un prejudiciu de milioane de euro, toţi fiind achitaţi. Avocatul lui Şolea a menţionat şi că acesta are acasă un copil minor de întreţinut, sentinţa de la Tribunalul Gorj nefiind una definitivă. Ea va putea fi contestată, fapt care va face ca procesul să continue la Curtea de Apel Craiova şi chiar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din capitală.

Un alt secretar de primărie din Gorj, Remus Stamatie, de la Turceni, a fost condamnat definitiv şi irevocabil în toamna lui 2010 la executarea unei pedepse de 3,5 ani închisoare la locul de muncă, locul respectiv fiind stabilit la un bar din satul Capul Dealului. Stamatie a fost prins atunci tot în sediul Primăriei, dar după ce ceruse şi insistase să primească, 20.000 de lei de la o fostă subordonată a sa, juristă, pentru a-i atribui un contract de asistenţă juridică pe care urma să îl încheie cu Primăria Turceni.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: