Fostul senator Petrescu l-a reclamat la DNA pe primarul din Fărcăşeşti

Fostul senator Ilie Petrescu, actual director al Unitatea de Execuţie Foraje (UEF) Motru, a plăcut plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva primarului din Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, pentru că a încercat prin „metode penale“ să acorde o licitaţie unei alte firme decât UEF, chiar dacă avea preţul cel mai bun. Primarul nu a dorit să comenteze acest subiect alegând să închidă telefonul în nas.

Lucrarea „Foraje alimentare apă echipate complet – Proiectare şi execuţie“, a fost râvnită atât de UEF Motru, condusă de Ilie Petrescu cât şi de o firmă din Târgu-Jiu. „Semiluna sau cam aşa ceva se numeşte firma aia. Este firma de casă a unui anumit partid. E a lui Bunăiaşu, de la Turcineşti“, a explicat acesta.

Petrescu a declarat, că în urma desemnării câştigătorului licitaţiei, a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care i-a dat câştig de cauză. „Admite contestaţia formulată de SC UNITATEA DE EXECUŢIE FORAJE MOTRU SA, în contradictoriu cu PRIMĂRIA COMUNEI FĂRCĂŞEŞTI“, se arată într-un documente de pe site-ul CNSC. Acesta a mai spus că oferta UEF Motru era sub două miliarde de lei vechi. 

„Primarul acesta ar trebui arestat“

Petrescu a avut numai cuvinte „de laudă“ pentru primarul din Fărcăşeşti. Petrescu a povestit că suma pentru care s-a bătut cu o altă firmă trece puţin de două miliarde însă consideră că societatea pe care o conduce este îndreptăţită să facă acea lucrare.

„Consiliul Naţional al Contestaţiilor a dispus anularea procedurii de atribuire. Ceea ce s-a făcut este o chestie penală şi primarul din Fărcăşeşti ar trebui arestat. Au dat drumul la licitaţie pe SEAP în mod fraudulos, ca nişte bandiţi. Au pus pe site pe 24 decembrie, în Ajun de Crăciun şi au atribuit-o pe 5 ianuarie când ştiţi că nu se prea lucrează, totul ca să dea unui domn, mai aproape de un parlamentar al Gorjului nostru. Ei au vrut să dea altora cele două forja e în condiţiile în care societatea noastră este specializată pe astfel de lucrări“. Petrescu a depus plângere la DNA împotriva primului pentru că a schimbat termeni din caietul de sarcini. „După licitaţie au operat o altă chestiune penală, au schimbat termenii din caietul de sarcini. De exemplu garanţia lucrări... Am depus contestaţie şi ne-a fost acceptată. Am făcut şi plângere la DNA acestui primar şi am depus şi plângere la domnul Caragea“, a spus Petrescu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: