Fostul vice din Urdari vrea să-şi recupereze postul în instanţă

Fostul viceprimar al comunei Urdari, Bebe Tauru, s-a întâlnit ieri cu avocatul său pentru a face acţiune în instanţă împotriva deciziei Consiliului local de demitere a sa din funcţie şi de asemenea a sesizat şi Prefectura Gorj cu privire la acest aspect. Tauru este convins că va avea câştig de cauză şi va fi repus pe funcţie, deoarece, spune el, şedinţa a fost nelegală.

Bebe Tauru nu se lasă cu una, cu două şi contestă demiterea sa din funcţia de viceprimar votată de consilierii de la Urdari în urmă cu aproape două săptămâni. „Mă întâlnesc cu avocatul meu, domnul Manta, care mă va ajuta să fac acţiunea în instanţă. Motivele invocate de primar sunt de copii mici, nu au motive să mă schimbe pe mine. Mă voi duce şi la Prefectură, pentru că şedinţa a fost nelegală, nu s-a respectat termenul de anunţare a şedinţei, aşa cum prevedea legea”, susţine fostul viceprimar de la Urdari, Bebe Tauru.

În expunerea de motive, primarul Mihai Calotă invocă faptul că fostul viceprimar folosea un limbaj agresiv şi jignitor la adresa sa, bai mai mult se ajunsese la violenţă fizică între cei doi. „Datorită comportamentului viceprimarului, care de mai multe ori a început să dea cu umărul în mine, luându-mă de gât, spunând că îmi mănâncă beregata şi totodată provocându-mă la scandal. La şedinţele săptămânale cu salariaţii primăriei mă face prost, nărod, bolovan şi că conduc după ureche”, consemnează primarul Mihai Calotă în expunerea de motive în baza căreia vede necesară schimbarea viceprimarului din funcţie.

ÎNTREBARE

Dacă este sau nu legală schimbarea sa din funcţie, Prefectura va hotărî după ce va verifica cele sesizate. Recent, primarul a întrebat Prefectura cum trebuie să-i plătească concediul de odihnă fostului vice. „Am primit un telefon de la domnul primar Calotă, care ne întreba în legătură cu concediul acestuia de odihnă şi cum trebuie plătit. Vom verifica ce s-a întâmplat acolo şi vom lua o decizie”, susţine Liviu Diaconescu, şef serviciul juridic Prefectura Gorj.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: