Fotbalul virtual vinde mai multe bilete decât cel real, record în online la U Cluj - Dinamo

În lipsa unor meciuri pe terenul de fotbal real, cluburile din România au început să promoveze meciuri de fotbal virtuale. Un meci de fotbal virtual vinde mai multe bilete decât unul normal au constatat fanii echipelor ”U” Cluj şi Dinamo care au strâns peste 15.000 de lei,  banii care vor fi donaţi pentru lupta contra COVID-19.

Oficialii clubului Universitatea Cluj au venit cu o iniţiativă unică până acum în România. Nu doar că au încercat să-şi anime fanii cu o partidă de FIFA 20 Pro Clubs între ”U” şi Dinamo, dar au decis să şi vândă bilete pentru acest meci virtual. Biletele sunt şi ele virtuale, meciul putând fi urmărit chiar şi fără să-ţi achiziţionezi un tichet, doar că banii adunaţi vor fi donaţi Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Partida se va juca miercuri, de la ora 21:30, şi biletele, puse la vânzare la un cost de 5 lei, se pot achiziţiona de pe site-ul bilete.ro. La Tribuna 1 Oaspeţi biletele au fost epuizate deja.

Surpriza plăcută o reprezintă numărul mare de fani ai celor două echipe care au îmbrăţişat ideea. Peste 3.000 de bilete virtuale s-au vândut până marţi. Asta înseamnă că peste 15.000 de lei vor putea fi donaţi deja în ajutorul medicilor care luptă cu cazurile de coronavirus. ”Mă aşteptam să se vândă multe tichete. Când este vorba de suporterii lui U Cluj şi Dinamo este normal să existe mobilizare. În plus, există şi o solidaritate şi tot timpul a fost o legătură strânsă între cele două formaţii. Acum intervine şi solidaritatea faţă de cei care luptă cu boala. Cu toţii am cumpărat bilete. Şi jucătorii şi staff-ul şi cei din conducere”, a spus, pentru Liga2.ro, Daniel Stanciu, directorul general al ”U” Cluj.

Mobilizarea este una exemplară, mai ales că cele două echipe n-au jucat multe meciuri cu peste 3000 de spectatori în tribune în acest sezon. De fapt, în Liga 1 sunt doar patru echipe care au avut o medie de peste 3000 de bilete vândute la partidele din actualul sezon: U Craiova, FCSB, Dinamo şi CFR Cluj.

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: