Liga 1 cere amânarea licenţierii pentru sezonul viitor

Fotbalul din România este grav afectat de pandemia de coronavirus, iar cluburile din Liga 1 au cel mai mult de suferit  pentru că nu pot lua licenţa. Cluburile de fotbal cu datorii au o problemă şi mai  mare, nu pot depune documentele de liceţiere pentru viitorul sezon pentru că nu şi-au plătit jucătorii.

Cluburile de fotbal le pot achita din acest moment jucătorilor 75% din salariul mediu pe economie, toate acestea datorită cazului de forță majoră din România. Acest punct este stipulat în toate contractele de muncă sau convențiile jucătorilor, iar patronii vor apela la această măsură deoarece 10 formații din Liga 1 sunt în pericol de faliment fără drepturile TV.

Dar, chiar şi aşa, aceasta nu este singura problemă, majoritatea cluburilor neavând bani acum pentru plata datoriilor mai vechi şi  depunerea documentelor de licenţiere. „Toţi cei  din Liga 1 sunt disperaţi că nu au de unde să facă rost de bani. Vor ca data de depunere a documentelor de licenţiere să se mute undeva în aprilie-mai. Sunt echipe care stau rău din punct de vedere financiar, dar până la urmă licenţierea face referire la datoriile care trebuia să fie achitate până la 31 decembrie anul trecut. Nu are treabă cu ceea ce s-a întâmplat acum, deci cluburile ar fi trebuit să îşi facă managementul să îşi plătească salariile până pe 31 decembrie ca să nu aibă niciun fel de problemă la licenţiere. Din păcate, sunt multe cluburi în situaţia asta. Cu siguranţă, litigii vor fi şi vom căuta, împreună cu federaţia şi Liga, soluţia cea mai bună pentru ca jucătorii şi cluburile să ajungă la un consens. E foarte important. Trebuie găsită o situaţie de compromis, pentru că nici cluburile nici jucătorii nu sunt vinovaţi de situaţia actuală”, a spus Emilian Hulubei, şeful sindicatului jucătorilor de fotbal.

Guvernul României a spus că va subvenţiona 75 la sută din contractele sportive pentru care intervine suspendarea temporară a contractului, urmare a deciziilor legate de situaţia epidemiologică determinată de răspândirea coronavirusului, dar nu mai mult de venitul mediu brut din România.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: