FRF ia în calcul reluarea campionatelor judeţene sau îngheţarea lor 

Suspendarea competiţiilor naţionale a coincis şi cu suspendarea fotbalului amator de la nivel de judeţe. FRF și AJF-urile din România vor avea noi discuții în cursul săptămânii care va urma despre eventuala reluare a campionatelor de Liga 4 și Liga 5 pentru a stabili detalii legate de competiţiile judeţene şi barajul de promovare în Liga 3.

FRF a rezolvat problema competiţiilor de juniori şi la nivel naţional şi la nivel local, anulând toate campionatele, din acest sezon dar nu a rezolvat problema fotbalului mic de la nivel de amatori din judeţe. Săptămâna care urmează va avea loc o nouă videoconferință între Federația Română de Fotbal și Asociațiile Județene de Fotbal, în care se vor discuta termenii după care campionatele judeţene pot începe disputarea meciurilor și pot încheia sezonul pe teren sau dacă acesta va fi îngheţat. Ulterior AJF-urile vor avea discuții cu reprezentanții cluburilor, pentru a vedea dacă ideile sunt acceptate și de echipe. Reprezentanţii AJF-urilor din ţară au fost informaţi că pe data de 7 mai, de la ora 11.00, va avea loc o videoconferinţă organizată de FRF cu preşedinţii de AJF-uri. Se vor stabili detalii legate de competiţiile judeţene, de termenul de finalizare a acestora, cât şi detalii despre barajul de promovare în Liga a 3-a.

O situație complicată este și în Liga 3 unde majoritatea cluburilor dorește ca ediția actualului sezon să fie suspendată definitiv, considerând  că fotbalul nu-și mai are rostul în contextul actual, iar sănătatea fotbaliștilor, antrenorilor și celorlalți angajați este pusă în pericol.  La acest nivel se discută despre faptul că se va lua decizia înghețării campionatului, vor promova primele clasate din cele cinci serii din Liga 3, dar nu va retrograda nimeni. Mai mult, din Liga 4 ar urma să promoveze mai multe echipe și s-ar pune bazele unei noi serii.

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: