Rotaru se teme că echipele din Liga 1 vor ajunge la faliment

Pandemia de coronavirus afectează grav echipele din Liga 1, mai ales dacă acest sezon nu va fi reluat şi nu vor mai primi bani de la televiziuni. Multe cluburi se tem de faliment în aceste condiţii în care au pierderi financiare din ce în ce mai mari.

Criza financiară declanșată de pandemia de coronavirus a dus la măsuri urgente în Liga 1, unele dintre ele de-a dreptul disperate. Cele mai multe echipe au recurs la reduceri salariale sau chiar la trimiteri în șomaj tehnic a jucătorilor şi personalului.

Există însă și excepții cum este Universitatea Ctaiova dar patronul  Mihai Rotaru dezvăluie că pierderile suferite de echipele din Liga 1 sunt de 8 la sută din veniturile anuale. Șeful Craiovei speră ca cele mai afectate dintre adversarele din campionat să nu ajungă și la faliment: ”Fără discuţie că toată lumea va ieşi avariată din această perioadă. Acum unii vor ieşi mai avariaţi şi alţii mai puţin avariaţi. Sper din tot sufletul să nu fie cazul de faliment. E o pierdere de undeva de 8% în acest moment pentru majoritatea cluburilor, pentru că ultima tranşă de 25% s-a plătit, grosul, undeva la 17%, mai avem undeva de 8-9% care nu s-a plătit. Dar dacă nu se va relua, trebuie stat la masă cu televiziunile şi văzut în ce măsură trebuie rambursaţi banii, în tranşe”, a declarat Mihai Rotaru pentru Telekom Sport.

Televiziunile au plătit o parte din banii pentru acest sezon în avans, aşa cum se practică an de an, pentru că nimeni nu a prevăzut această pandemie.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: