Universitatea Craiova are asigurată supraviețuirea încă un an

Cele mai multe echipe din Liga 1 au redus contractele sau au trimis jucători în șomaj tehnic în perioada de pandemie. Nu este cazul Universităţii Craiova care nu a modificat salariile jucătorilor iar patronul Mihai Rotaru a precizat că are asigurată supravieţuirea clubului pentru încă un an.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost printre primii oameni din Liga 1 care a ordonat măsuri de reducere a contractelor jucătorilor. Nici CFR Cluj nu stă tocmai pe roze, deși ardelenii nu au luat decizii care să îi afecteze pe jucători. În schimb patronul oltenilor spune că echipa sa este asigurată pentru încă un sezon, cu condiția ca actualul sezon să fie încheiat pe teren.

Oltenii sunt consideraţi privilegiaţi pentru că patronul le dă asigurări că nu va reduce salariile de pe o zi pe alta iar pe perioada de stare de urgenţă, martie, aprilie şi mai jucătorii au salariile întregi chiar dacă au stat acasă.  ”Nu am redus salariul pe luna aprilie sau mai, tocmai ca să nu fie o măsură luată de pe o zi pe alta, să poată fiecare să îşi facă calculul lui. Financiar, suntem la suprafaţa apei ca să zic aşa, adică avem o rezervă, ne putem permite în acest moment să nu tăiem salariile pentru că dacă nu ne permiteam, nu o făceam. Avem bugetul făcut până în anul 2021 iunie, suntem acoperiţi, cu condiţia să se reia competiţia şi să se încheie actualul sezon şi să se desfăşoare integral următorul sezon”, a mai spus Rotaru. Ceea ce spune patronul oltenilor s-ar traduce prin faptul că se bazează la acest buget pe drepturile tv care vor veni şi sezonul viitor, iar acestea nu sunt o sumă mică pentru că Universitatea se află în lupta pentru titlu.

Condiţia de a se relua competiţia ridică însă un semn de întrebare pentru că acesta nu a precizat ce se întâmplă dacă Liga 1 nu se va relua, aşa cum s-a întâmplat deja în Franţa, unde sezonul a fost îngheţat iar starea de urgenţă s-a prelungit până în iulie. Măsuri similare ar putea lua şi Spania unde starea de urgenţă s-ar putea prelungi din nou deşi s-au ridicat o parte din restricţii.

Vizualizări: 751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: