Fugaru cere aprobarea mai rapidă a bugetului

Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, susţine că este foarte grav pentru administraţiile locale faptul că nu există încă un buget aprobat la nivel naţional. Acesta a declarat într-o conferinţă de presă că lipsa bugetului încurcă toate planurile celor din administraţia locală. Edilul critică şi decizia guvernanţilor de a anula sporurile şi stimulentele pentru funcţionarii publici, Fugaru spunând că, în lipsa unor bani în plus la salariu, nici un şef de birou nu va mai munci mai mult decât un coleg de-al lui.

Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti îi critică pe guvernanţii actuali şi pentru că au blocat achiziţiile de mobilier şi dotări pentru unităţile bugetare. Acesta spune că blocajul respectiv a fost instituit de Guvernul Tăriceanu, iar neachiziţionarea de mobilier sau alte dotări în special în unităţile de învăţământ va complica şi mai mult situaţia acestora. Ion Fugaru spune că administraţiile locale fac în prezent eforturi mari pentru a plăti salariile propriilor funcţionari, 2009 anunţându-se ca fiind cel mai greu din ultimul deceniu din acest punct de vedere.

„Eu cred că bugetul nu va trece nici marţi de Guvern. S-au tăiat sporuri, prime, şi orice altă plată în afară de salariu şi nu găsesc corect din punct de vedere al angajaţilor. Tăind sporurile unui şef de birou e clar că acesta nu mai are poftă de muncă atâta timp cât e egal la salariu cu colegul lui. Va fi un an greu pentru că s-au tăiat şi fondurile de dotare a birourilor cu aparatură informatică şi mobilier. S-au tăiat şi anul trecut, se taie şi acum. Acum facem eforturi pentru a da măcar salariile, nu mai vorbesc de preme sau al 13-lea salariu. Ne dorim să obţinem cofinanţare la proiectele deja aprobate. Avem la Pojogeni în lucru reţeaua de apă, proiect de 22 de miliarde de lei vechi, trebuie să punem noi 4 miliarde şi de unde- Avem o bază sportivă de realizat, pe care trebuie să o cofinanţăm cu 6 miliarde şi ne facem probleme pentru aceste confinanţări”, spune Fugaru.

Vizualizări: 54

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: