Fugaru, „sacrificat“ de Crăciun

Viceprimarul de la Târgu Cărbuneşti este declarat de către consilierii locali un pericol pentru localnici! Cel puţin asta reiese din expunerea de motive a celor zece consilieri care încearcă din nou să îl schimbe pe Fugaru din funcţie. Nu exista un motiv anume, expunerea fiind făcută la nivel de grădiniţă de cei care se dau mari politicieni. Cel mai probabil, Ion Fugaru va fi înlocuit cu pesedistul Iuliu Călina.

Zece consilieri în frunte cu primarul Mihai Mazilu îşi încearcă din nou norocul în speranţa că Ion Fugaru nu va mai fi viceprimar mult timp. Expunerea de motive a consilierilor este redactată în aşa fel încât stârneşte râsul oricărui nepriceput: “Noi apreciem că pentru buna funcţionare a autorităţilor administraţiei publice locale, a instituţiilor şi serviciilor publice de interes local din oraşul Târgu Cărbuneşti, în scopul asigurării celor mai bune condiţii de viaţă şi de muncă locuitorilor oraşului, această schimbare din funcţie se impune cu necesitate”.

Mai mult, conducerea primărie Târgu-Cărbuneşti dau această explicaţie pentru că vor, nu pentru că cere legea. Aceştia au invocat o lege care spune că viceprimarul poate fi schimbat de consilieri şi primari fără să fie dat vreun motiv.

Cine l-a lucrat pe Fugaru?

Deşi Ion Fugaru este convins că noua tentativă de schimbare vine din partea social-democraţilor şi în acest fel protocolul PSD-PRM ar fi încălcat, colegii de partid ai lui Fugaru cred ca totul este o diversiune a PNL. Chiar dacă aceştia arată o oarecare înţelegere pentru Fugaru, vor face o analiză pentru a vedea dacă acesta reprezintă interesele altui partid, la Cărbuneşti  Dacă se va dovedi acest lucru, lui Fugaru i se va retrage sprijinul politic.

Una peste alta, peremiştii dau vina pe PNL, deşi postul de vice ar urma să fie ocupat de un pesedist. “Nu putem să ne pronunţăm până nu facem şi noi verificări. Nu se ştie dacă totul a pornit de la PSD, poate este o diversiune a PNL, ştim care este poziţia domnului Dian Popescu faţă de partidul nostru”, a declarat preşedintele PRM, Dumitru Dascălu.

Mazilu: „Asta e soluţia“

Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti, explică hotărârea prin faptul că nu se mai înţelege cu vicele Fugaru, iar în privinţa expunerii de motive, spune că nu este necesară. 

Schimbarea lui Fugaru va fi pusă pe ordinea de zi în şedinţa de consiliu local de joi. În cazul în care va fi schimbat, locul acestuia va fi luat cel mai probabil de social democratul Iuliu Călina, susţinut şi de primarul Mazilu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: