Fuziunea termo-hidro, ultima soluţie

Cei mai mari contestatari ai proiectului Electra, care presupunea fuziunea CE Oltenia cu o parte din Hidroelectrica, s-au răzgândit. Pesediştii, care au criticat acest proiect atunci când ministrul PD-L Adriean Videanu l-a iniţiat, acum văd că este singura soluţie pentru ca energia termo să rămână în piaţă. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a spus ieri că doar un mix de energie termo-hidro ar face producătorii tradiţionali competitivi cu energia verde. „Numai aşa CEO va avea şanse egale pe piaţa energiei, putând concura de la egal la egal cu producătorii de energie regenerabilă”, a spus Călinoiu.

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, mai vechi susţinător al proiectului, se bucură că şi cei care nu au avut viziune acum câţiva ani au înţeles că este nevoie de o companie termo-hidro. „Acum trei ani am fost cel care a susţinut un complex termo-hidro pentru a realiza mixul energetic concurent pe piaţă. Să se uite la disputele pe care le-am avut cu anumite personaje din politică, care n-au avut viziune în perioada aceea. Şi Electra şi Hidroenergetica ar fi fost o variantă foarte bună pentru sistemul energetic românesc”.

Sindicaliştii din energie susţin proiectul. „Ar fi un lucru foarte bun. De data aceasta sunt optimist că Electra se va înfiinţa”, a declarat la Radio Infinit Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie. „Cei de la Hidroelectrica au regretat că s-au opus înfiinţării Electra după un an, când au intrat în insolvenţă. Singurul opozant ar fi Fondul Proprietatea dar cred că actualul guvern va găsi o soluţie mai bună pentru a împiedica blocarea acestui proces”, spune Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: