Gârjoabă, definitiv pieton și bun de amendat!

Decizie finală a Curții de Apel Craiova în dosarul ce-l vizează pe sindicalistul Corneliu Gârjoabă, fost director de resurse umane la Complexul Energetic Turceni. Magistrații au respins apelul acestuia și l-au mai obligat să plătească și 230 de lei cheltuieli judiciare statului, după ce a continuat procesul început la Târgu Jiu, în speranța că va fi găsit nevinovat în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru că s-a urcat la volan după ce a băut „un șpriț”, după cum singur a declarat.

Iarna trecută sindicalistul a fost prins de agenții rutieri conducând sub influența băuturilor alcoolice, spre ghinionul său Gârjoabă fiind tras pe dreapta după ce a forțat trecerea prin barierele lăsate la o cale ferată, el fiind convins că nu se va ciocni cu trenul. A dat însă piept cu polițiștii care i-au cerut nu doar explicații pentru trecerea printre barierele lăsate, ci și pentru că aparatul etilotest arăta  0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior analizele de sânge ducând valoarea alcoolemiei la  1,80 mg în sânge.

Pe fond, la Judecătoria Târgu Jiu, Gârjoabă a pierdut procesul, fiind condamnat la o amendă penală de 5400 de lei, echivalentul a 180 de zile de amendă. Magistrații i-au interzis acestuia să mai aibă dreptul de a conduce pe drumurile publice timp de un an de zile, sindicalistul spunând că redescoperă, între timp, mersul pe bicicletă. Cu o alcoolemie apropiată a fost prins în timp ce conducea și un alt fost lider sindical din minerit, Viorel Temelescu, condamnat tot la Craiova la plata unei amenzi de 4000 de lei, asta după ce a consumat „câteva beri” și s-a urcat la volan.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: