Gerul alungă elevii din şcoli

Temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă trimite elevii acasă și scurtează programul școlilor.După ce luni copiii de la școala din Corobăi, comuna Dragotești, au fost evacuați după ce un scurtcircuit a provocat un incendiu la centrala electrică, ieri a venit rândul elevilor de la Școala Generală Săcelu fie trimiși acasă.Scăderea presiunii la gaze i-a determinat pe reprezentanți iunității ia această măsură.De asemenea,la unele unități din județ s-a hotărât ca orele fie scurtate pentru ca elevii navetiști nu aibă de suferit.

Elevii care învață la Școala Generală Săcelu au fost trimiși ieri acasă după ce presiunea la gaze a scăzut simțitor din cauza gerului. Reprezentanții unității spun că toți cei 73 de elevi au venit de dimineață la cursuri, dar în jurul orei 9.00 presiunea la gaze a început să scadă până când focurile din sobe s-au stins complet. În sălile de clasă încălzite cu sobe s-a lăsat frigul, motiv pentru care orele nu au mai putut continua. La fața locului s-au deplasat și angajații Distrigaz, care au reușit să remedieze problema, elevii fiind așteptați în această dimineață la școală.

Dacă elevii de la Școala Generală Săcelu au fost trimiși acasă pentru a fi protejaţi de frigul din clase, directorii mai multor unități din Gorj au solicitat Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj acordul pentru scurtarea orelor de curs. În conformitate cu regulamentul de funcționare școlile care lucrează în două schimburi pot să ceară aprobare la inspectorat trecerea la programul de iarnă, respectiv scurtarea cursurilor. De program scurtat beneficiază atât elevi din Târgu Jiu, cât și din afara municipiului, cum ar fi elevii de la Colegiul Național ”Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești. ”Am făcut o solicitare pentru scurtarea orelor cu cinci minute. Asta înseamnă că terminăm mai devreme cu 45 de minute, adică în loc de 14.10 se termină cursurile la ora 13.35. La noi în școală sunt foarte mulți elevi care fac naveta și care locuiesc chiar și la o distanță de 30 de kilometri față de școală. Foarte mulți sunt legați de anumite mijloace de transport, iar ca să nu mai aștepte o oră sau două în frig prin stații am stabilit să luăm această hotărâre”, afirmă Gheorghe Birău, directorul Colegiului Național ”Tudor Arghezi”.

Acest program va funcționa doar pe parcursul acestei săptămâni, după care, în funcție de condițiile meteo, se va putea solicita sau nu prelungirea perioadei. ”Probleme la nivelul școlii nu sunt, este foarte cald, dar dacă se vor înregistra în continuare temperaturi scăzute luăm în considerare prelungirea programului”, mai menționează Gheorghe Birău.

EleviidinDragoteștis-auîntorslașcoală

Justin Paralescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar spune că la Dragoteşti problemele la centrala termică au fost remediate, iar elevii au reluat cursurile.  ”Centrala termică de la Dragotești a fost repusă în funcțiune, iar orele s-au desfășurat ieri în mod normal. Copiii au ajuns la școală”, spune Justin Paralescu. În dimineața zilei de luni elevii de la Școala Generală din Corobăi, comuna Dragotești au fost evacuați după ce la centrala termică a avut loc un scurtcircuit ce a provocat un  incendiu. Toți cei peste 140 de elevi din acea școală au fost în siguranță.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: