Gheorghescu vorbeşte despre programul de iarnă de la Roşiuţa

Directorul carierei Roşiuţa, Forentin Gheorghescu, a confirmat cererea mare de cărbune din perioada următoare. Acest lucru nu poate să aducă decât beneficii minerilor de la Roşiuţa care în luna noiembrie şi decembrie vor trece la program de şase zile, anunţă directorul exploatării miniere. Gheorghescu a precizat că şi anul acesta, cei peste o mie de angajaţi ai carierei Roşiuţa vor primi tichete cadou în valoare de 600 de lei fiecare.

Cei peste o mie de angajaţi ai exploatării de carieră de la Roşiuţa vor trece în noiembrie şi decembrie la program de şase zile, adică vor munci şi sâmbetele, anunţă directorul unităţii Florentin Gheorghescu. „Luna noiembrie şi decembrie este o cerinţă sporită de cărbune, pentru acest motiv, conducerea companiei ne-a spus că din luna noiembrie vom avea un program de şase zile pe săptămână, adică vom lucra inclusiv sâmbăta. În luna noiembrie avem o producţie de 330 de mii de tone, cu aproape 40 de mii de tone mai mult ca până acum. Această diferenţă va rezulta din cele patru sâmbete pe care le vom lucra în plus pe lună”, a declarat Florentin Gheorghescu.

Creşteri salariale

Cum este şi firesc, acest program va aduce minerilor şi ceva bani în plus la salariu. „În contractul colectiv de muncă, aşa cum se ştie, sâmbăta se plăteşte încă jumătate faţă de zilele normale de lucru. În plus, salariaţii vor primi şi prime pentru că aceste prime sunt specificate în contractul colectiv de muncă. Aceste prime vor fi sub forma tichetelor cadou în valoare de 600 de lei, avea posibilitate să le dăm aceste prime”, a declarat Gheorghescu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: