Gherghe, despre cunoștințele lui în domeniul culturii: “Unchiul meu este profesor”

Social-democratul Mihai Gherghe a vorbit despre recenta sa numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Un domeniu cu care nu are nicio legătură, dar în care crede că va face treabă. Gherghe promite că va aplica programul de guvernare, dar nu pare să aibă vreun proiect personal legat de Constantin Brâncuși.

Reporter: Ați fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii. Cu ce proiect mergeți acolo?

Mihai Gherghe: A duce la îndeplinire programul de guvernare pe partea de cultură. Când voi ajunge la minister, o să văd departamentul de care mă voi ocupa. Este o muncă foarte grea, mi-am asumat-o, vreau să îi asigur pe toți cetățenii că voi face tot ce depinde de mine.

Rep.: Mă interesa dacă aveți vreun proiect legat de Gorj, pentru că este județul lui Brâncuși, județ din care plecați la guvern.

M.G.: Este clar că voi face tot ceea ce trebuie să fac pentru a promova toate monumentele din Gorj. Ansamblul Constantin Brâncuși reprezintă o prioritate și trebuie să facem un efort comun pentru promovarea lui Brâncuși. Asigur pe toți că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru asta.

Rep.: În activitatea dvs. de până acum, ați avut vreo legătură cu acest domeniu? Presupun că ați văzut deja că sunteți prezentat ca omul de la apă-canal ajuns la Ministerul Culturii.

M.G.: Nu poți să mulțumești pe toată lumea sau toată lumea să fie de acord cu mine, că așa e viața. Am fost director executiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIA, unde am fost liantul între primari, operatorul de apă-canal, am avut interacțiuni cu Ministerul Dezvoltării. Pe perioada mandatului meu, numărul de membri a crescut de la 6 la 32, iar numărul UAT-urilor care și-au delegat serviciul către Aparegio a crescut de la 5 la 17.

Rep.: Vă întrebam dacă ați avut vreo legătură cu activitatea culturală. Numirea dvs. a fost o surpriză, orașul e mic și cam știm care sunt persoanele preocupate de zona culturală în Gorj.

M.G.: Urmează să vedem când ajung la minister. Să știți că unchiul meu este profesor universitar de istorie veche, un renumit arheolog din România, a făcut descoperiri arheologice și în Gorj. Am avut discuții cu unchiul meu.

Rep.: Cum se numește unchiul dvs.?

M.G.: Nu vreau să dezvolt, pentru că nu vreau să îl amestec în asta. V-am zis doar că am cunoștințe. Mi-am asumat acest risc, eu zic să vedem mai întâi ce pot să fac. O să fac tot ce îmi va cere ministrul Culturii pentru aplicarea programului de guvernare.

A consemnat Roxana STOIAN

Vizualizări: 6,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: