Ghindeanu a început alergările pe teren

Singurul jucător de la Pandurii care nu s-a antrenat normal cu echipa la primele şedinţe de pregătire din Antalya a fost Daniel Ghindeanu. El a făcut această a doua deplasare în cantonament după ce medicii i-au dat asigurări că problema medicală care l-a afectat în primul stagiu a trecut, ruptura musculară fiind vindecată. Ghindeanu a avut doar o ruptură fibrilară care l-a ţinut departe de teren timp de două săptămâni, el urmând acum ca în câteva zile să-şi reia pregătirea cu echipa.

Ruptura fibrilară a lui Ghindeanu a apărut chiar după primul antrenament din Antalya din primul stagiu. Jucătorul a fost apoi nevoit să stea departe de teren pe tot parcursul cantonamentului el reluând pregătirea abia în cel de-al doilea stagiu. Ceea ce medicul Ion Şerban a preconizat după accidentare a fost confirmat şi de specialiştii care l-au disgnosticat cu ruptură fibrilară vindecabilă în zece zile. Medicul echipei Pandurii, Ion Şerban,  crede că Ghindeanu poate reveni acum pe teren cu antrenamente normale după încă trei zile de alergări uşoare. Jucătorul care a început alergările pentru a recupra pregătirea pierdută a declarat că aşteaptă să revină la programul de pregătire al echipei în câteva zile: „Am fost la medic şi am mai efectuat o ecografie în urma căreia reiese că ruptura nu a fost foarte mare şi s-a vindecat deja în cea mai mare parte. Eu nu mai simt durerea aceea locală de la început. Dar deocamdată nu mă antrenaz normal cu echipa pentru că am pierdut o bună parte a pregătirii fizice. Sper ca în două trei zile să pot intra la antrenamente fizice mai tari, deocamdată fac doar alergări uşoare. Simt o durere a muşchiului pe tot piciorul dar e probabil din cauza oboselii. Sigur, mai am mult de recuperat şi, probabil, chiar dacă voi intra la joc aici în meciurile amicale, nu voi putea juca în primele etape dar sper să revin cât mai repede pe teren.”  Antrenorul Sorin Cârţu a declarat că e  frustrant ceea ce i s-a întâmplat lui Ghindeanu şi că nuva putea conta pe el în primele meciuri din retur: „Este foarte frustrant ce s-a întâmplat cu el, să nu se pregătească toată perioada primului cantonament, timp de două săptămâni. El e practic scos din calcule pentru primele etape ale returului. Pentru că nici pentru stagiul acesta nu te poţi baza pe el atâta timp cât nu şi-a făcut o pregătire fizică generală.” Cârţu a mers mai departe considerând că faptul că a făcut ruptură la antrenament e doar din vina jucătorului. „E problema lui pentru că ei au avut un program de iarnă pe care trebuiau să-l facă” a precizat Cârţu care, în raportul întocmit către conducere a inclus şi accidentarea lui Ghindeanu printre cele subiective.

La cele două antrenamente din prima zi de pregătire doar Ghindeanu s-a antrenat separat de echipă, el nefiind complet refăcut după ruptura fibrilară suferită în prima parte a pregătirii. A fost prezent la ambele şedinţe de pregătire şi Ionuţ Luţu, jucător care urmează să semneze un contract cu Pandurii la finalul acestei săptămâni, precum şi Novak Martinovic, fundaşul sârb care a fost la probe în prima parte a campionatului şi care este dorit de antrenorul Sorin Cârţu, el putând fi transferat fiind jucător liber de contract, ambii juând aseară în amicalul cu Tavria Simferopol.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: