Gigel Jianu, despre „trădarea” din Consiliul Local Motru: Este pentru binele tuturor!

Primarul municipiului Motru, liberalul Gigel Jianu, a reușit să-și impună o nouă organigramă. Noua schemă de personal prevede inclusiv înfiinţarea unui post de administrator public. Hotărârea de Consiliul Local a fost votată inclusiv de consilierii ALDE și PSRo, care acum riscă să-și piardă funcţiile. Gigel Jianu sare în apărarea lor, spunând că nu existe motive pentru a fi îndepărtaţi din Consiliul Local.

 Reporter: Care este motivul pentru care aţi întocmit o nouă organigramă? 

Gigel Jianu: Am venit cu o altă propunere de organizare a personalului, a funcţionarilor publici, astfel încât să o fac mult mai funcţională. Este și un post de administrator public, așa cum au toate aproape organigramele din ţară, inclusiv la comune, nu doar la orașe, municipii. Va fi un concurs pentru postul acesta, pentru că este un post important și trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Credeţi că dacă nu era nevoie de această poziţie, era ceva inutil, ar mai fi fost înfiinţată și de alte autorităţi locale?!

 Rep.: Nu vă este teamă că ar putea apărea speculaţii că acest post este cu dedicaţie?

G.J.: Știţi cum e. Dacă nu schimbi nimic, se speculează că nu ai viziune, nu ești în stare, dacă schimbi, se speculează că nu știu ce ai în vedere. Trebuie să facem ce e mai bine și cum e mai bine. Iei modelul altora, te duci și întrebi. Am fost și în alte orașe și am întrebat, am văzut cum funcţionează, ce funcţionează. Am una dintre cele mai moderne și funcţionale organigrame. Am discutat cu foarte mulţi specialiști în resurse umane, cu oameni care au lucrat în administraţiile locale și chiar m-am consultat și am lucrat împreună cu alţii până am făcut forma aceasta.

 Rep.: Partidul din care faceţi parte nu are majoritate în Consiliul Local. De la ce partide sunt consilierii care au votat pentru aprobarea noii organigrame?

G.J.: Doi consilieri ALDE, un consilier independent și un altul de la PSRo. Şi evident consilierii PNL.

 Rep.: Ce credeţi că i-a determinat să voteze proiectul? Vă întreb mai ales în condiţiile în care acum se spune că vor fi daţi afară din partid...

G.J.: De ce să fie daţi afară? Am văzut comentariile viceprimarului Morega, a spus ceva pe pagina PSD, și mi se pare un lucru chiar nepotrivit. Adică, dacă ești cu mine, nu este niciun interes, iar dacă ești cu altul, ai interes. Cum vine asta? Atunci interesul cetăţeanului unde este? Au votat pentru că, de foarte multe ori, în Consiliu, se cereau niște date sau se discutau mai multe probleme și consilierii erau și ei nemulţumiţi de modalitatea în care se transmiteau, cine transmitea și mi-am propus de multă vreme să eficientizez această activitate. Recunosc că nici eu nu eram așa de mulţumit de felul în care se desfășoară activitatea. Și atunci am vrut să schimb ceva. Și ceilalţi au simţit necesitatea unei schimbări în aparatul primarului. Fiind vorba de aparatul de specialitate al primarului, era logic că este apanajul meu și că trebuie să mă sprijine, să-mi organizez treaba. Oamenii s-au convins că este pentru binele tuturor.

Vizualizări: 6,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: