Gigi, plusvaloarea liberalilor

Până nu am citit că preşedintele PSD, Victor Ponta, este de acord cu candidatura lui Gigi Becali sub sigla USL, n-am crezut zvonurilor care tot circulau de câteva zile. Mi s-a părut că partidul pe care-l conduce este suficient de mare ca să nu recurgă la clovnul de serviciu care face deliciul televiziunilor. Ponta crede că dacă partidul lui  Becali fuzionează cu PNL şi nu cu PSD nu-l va atinge rahatul pe care mai devreme sau mai târziu îl va pune la ventilator Becali.

Partenerul său de coaliţie, Antonescu, nici n-a clipit când a văzut arginţii  europarlamentarului  şi s-a grăbit să se afişeze ţanţoş cu noua achiziţie de parcă s-ar fi înfrăţit cu Brătianu în persoană. Degeaba a ieşit public Tăriceanu şi a exprimat îndoiala cu privire la plusul de valoare pe care l-ar da Becali venind la PNL, degeaba a întrebat retoric el dacă PNL se apucă de fotbal, că Antonescu a ţinut-o pe a lui şi anume că noua sa achiziţie le face mare cinste liberalilor. Ca să-i găsească repede o întrebuinţare, cei doi copreşedinţi ai alianţei USL l-au băgat la înaintare pe sectorul 6 Bucureşti, declarând că Becali va fi contracandidatul lui Dan Diaconescu pe colegiu.

Adică nebunaticii cu ieşiri spectaculoase în public se vor bate între ei şi pentru cine va rămâne viu premiul va fi intrarea în Parlamentul României. Măcar Ponta a fost şi mai sincer decât Antonescu şi a spus că selectarea acestui candidat care va merge la luptă sub sigla USL s-a făcut pe criterii de chibiţeală. Adică el fiind stelist încurajează toată galeria pentru intrarea în marea politică, în Parlament, acolo unde minţile luminate ale naţiunii fac legile după care ne conducem noi, poporul. Parcă şi văd cum Becali va ţine audienţele de parlamentar la palat, acolo unde se va înfăţişa naţiunii în jilţul său aurit de-a dreapta cu Ponta şi de-a stânga cu Antonescu, care se vor simţi flataţi dacă Gigi le va da voie din când în când să-i facă o aroganţă.

Când vor dori să-i intre în voie exoticului Gigi nu vor avea încotro şi vor trebui să îmbrace cojocul de oaie să mânuiască bâta din corn fiert deasupra capului, ca să-şi facă loc mai aproape de stăpânul oilor. Să vedeţi când vor trebui să înlocuiască icrele negre din meniu cu dumicaţii de mămăligă cu brânză de oaie asortată cu ceapă roşie. Ce damfuri o să fie în Guvern… Mai greu o să le fie când îl vor însoţi pe Gigi în pelerinajele sale celebre la muntele Athos  făcute cu tot neamul călare pe măgari.  Dar merită orice efort pentru că  doar aşa Ponta va scăpa de confruntarea anunţată de celălalt exotic, DD, care vrea în campania viitoare să se ia la trântă cu Ponta pe aceleaşi colegiu. Împingându-l pe Becali  în faţă, Ponta crede că i-a găsit lui DD jucăria preferată, rămânând să-şi vadă liniştit de Gorjul  căruia i-a pus gând bun de privatizare.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: