Craiova şi-a convocat mai devreme jucătorii străini

Universitatea Craiova şi-a convocat deja jucătorii străini în ţară pentru a putea relua la timp pregătirea în vederea continuării sezonului.  Din păcate nu toţi au reuşit să plece un astfel de caz fiind cel al lui  Pigliacelli care urmează să revină din Italia. Un jucător al Craiovei, Gustavo, trebuia să iese miercuri din carantină.

Președintele Universităţii Craiova, Sorin Cârțu, a vorbit, în cadrul emisiunii ProSport Live, despre situația lui Mirko Pigliacelli, care se află „captiv” în Roma din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialul din Bănie susține că este posibil ca portarul Craiovei să revină în România pe data de 15 mai, când restricțiile de distanțare socială vor fi relaxate, iar sportivii profesioniști vor putea reîncepe antrenamentele. Ba mai mult, Cârțu a anunțat că Gustavo urma să iasă, în cursul zilei de miercuri, din carantină. „Am stat să mă gândesc la situaţia lui Mirko Pigliacelli. Probabil se așteaptă ca să vină ziua de 15 mai pentru revenirea lui. Trebuie să se ia o decizie în ceea ce îl privește. El vine dintr-o zonă roșie și va avea nevoie de o perioadă de izolare. E destul de complicat cu portarul, da. Se poate rezolva, trebuie să găsim o soluție. Gustavo a venit şi trebuie să iasă din carantină”, a declarat Sorin Cârțu, la ProSport Live.

Cârțu dorește ca suporterii să fie lăsați la meciurile echipei, dar cu condiția ca aceștia să respecte indicațiile autorităților. ”O să încerc să am cât mai puțin contact cu cei de la club, cu jucătorii. Voi încerca să îi protejez. Ar trebui să nu fiu în preajma lor prea mult. Așteptăm să vedem când se va da drumul. Nu cred că putem să facem antrenamente sau să jucăm cu măștile”, a mai spus Cârţu care doreşte în continuare suporterii la stadion, cu respectarea anumitor reguli: „Mie mi s-ar părea normal să vină abonații la stadion. Noi avem mulți abonați. Ar trebui să le dăm niște indicații ca să respecte regulile. Pot sta la stadion cu mască pe față, cu mănuși, la o distanță considerabilă. E deplorabil să joci fără spectatori. E un dezavantaj pentru noi”.

Universitatea Craiova este lider în clasamentul suporterilor în acest sezon, fiind echipa cu cei mai mulţi fani în tribune.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: