Gimnastă din Gorj, campioană europeană

Tânăra gimnasta originară din Gorj, Denisa Golgotă, pregătită la CNS Cetate Deva, a obținut, duminică, 5 iunie, la Campionatele Europene dedicate junioarelor, titlul continental la sol și cel de vicecampioană europeană la sărituri.

Denisa Golgotă are 14 ani și este din Alimpești, iar duminică a obținut unul dintre cele mai importante rezultate ale carierei sale de gimnastă, după participarea la Campionatele Europene disputate la Berna, în Elveția.
”Denisa Golgotă e campioană europeană la sol și medaliată cu argint la sărituri! România a trăit periculos azi la Berna unde Olivia Cîmpian și Ioana Crișan s-au accidentat din păcate, prima la sărituri și ultima la bârnă. Denisa a punctat frumos la sărituri unde cu 14.233 a luat argint la egalitate cu italianca Basile. Aurul a revenit unei alte italience, Maggio. Finala de la sol a adus singurul aur pentru delegația României, prin Denisa Golgotă, reușind la ultima execuție din concurs să închidă și clasamentul, sărindu-i în brațe antrenorului Nicolae Forminte”, a informat Federația Română de Gimnastică.
Gimnasta gorjeancă a obținut pentru execuția de la sol un punctaj de 13.933 care i-a permis să-și adjudece aurul.
Podiumul a fost completat de britanica Kinsella și rusoaica Prebeinosova. Palmaresul României la Campionat European: un aur, un argint și trei medalii de bronz.

Vizualizări: 18,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: