Giorgi despre profitul pe 2013 şi soarta celor 1.560 de salariaţi

Directorul Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, a vorbit despre posibilitatea închiderii secţiilor de spălătorie de lămpărie de la Cariera Lupoaia. De asemenea, el a mai spus că anul 2013 se va încheia cu un profit de circa un milion de lei. Giorgi a menţionat că în firmă sunt 550 de persoane cu contracte de muncă ce expiră la 31 decembrie şi ele vor fi reînnoite doar dacă Minprest va obţine contracte de prestări servicii. Directorul Gabriel Giorgi a mai declarat la un post local de televiziune că, cel mai probabil, angajaţii societăţii care prestează servicii la Seciurile vor fi mutaţi la Cariera Berbeşti-Alunu.

Reporter: Cum a fost anul acesta pentru Minprest?

Gabriel Giorgi: Pentru Minprest a fost, zic eu, un an bun. Oarecum a fost greu, a fost perioada de stabilizare a situaţiei economice şi totodată a fost o accentuare pe linie de servicii prestate. Per total a fost un an bun, ne încadrăm în indicatorii asumaţi la nivel de buget. Veniturile sunt colectate pe la 95-96% din ce ne-am angajat, cheltuielile sunt proporţional cu veniturile. La investiţii pot să spun că nu am avut un fond foarte mare. Sper ca pe anul viitor să fie mai bun decât anul acesta.

Rep.: Ştim că Minprest depinde mult de CEO. Cum se mişcă lucrurile la CEO se mişcă şi la Minprest. Care este bilanţul la 11 luni?

G.G.: Acum avem 1.100 angajaţi şi o să terminăm anul cu 1.560. Anul trecut am avut 18 milioane pe an, dar în acest an cred că atingem 24 de milioane venituri.

Rep.: Care este profitul estimat?

G.G.: Profitul o să se încadreze în indicatorii asumaţi la nivel de minister.  Sigur că o să atingem productivitatea respectivă şi nu o să fie problemă. Cred că o să avem în jur de 10 miliarde de lei. Un milion de lei noi.

Rep.: Se pot acorda prime pe final de an?

G.G.: Asta încercăm. Să ne încadrăm cu primele care sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. O să tragem linie în 15 decembrie, dar deocamdată o să dăm prima de Sfântul Nicolae de 100 de lei pe copil.

Rep.: E posibil să nu se acorde?

G.G.: E posibil. Dacă nu atingem indicatorii e posibil să nu putem acorda prime. Când se va discuta cu sindicatele se va prezenta situaţia financiară a societăţii şi se va lua decizia.

Rep.: Organigrama Minprest în formula aceasta şi anul viitor. Cu 1560 de angajaţi?

G.G.: Eu sper să păstrăm acelaşi număr de angajaţi. Eu sper să-l păstrăm. În cazul în care actualele servicii pe care le prestăm nu-i va mai absorbi pe toţi 1568 încercăm să ne dezvoltăm pe alte segmente de activitate ca să păstrăm toţi oamenii în serviciu, să nu fie probleme de disponibilizări în 2014.  

Rep.: Ce se va întâmpla cu cei care au contracte de muncă până pe 31 decembrie?

G.G.: Un număr de 550 de persoane sunt în aceeaşi situaţie. În funcţie de cum se vor negocia contractele pe 2014 se vor prelungi contractele pe încă un an.

Rep.: Aţi umplut birourile cu piloşi? Întreabă un telespectator.

G.G.: Astea sunt răutăţi. Nu s-au făcut angajări pe criterii politice la Minprest. Este normal ca în momentul în care se schimbă o conducere să-mi aduc şi eu 2-3 oameni pe care mă pot baza acolo. Nu ştiu dacă există vreun loc, vreo unitate, unde managerul nu-şi aduce oameni de încredere cu el.

Rep.: Se vor închide lămpăria şi spălătoria de la Cariera Lupoaia?

G.G.: Am avut ceva discuţii în acest sens, nu sunt sigur dacă se va închide sau se va diminua activitatea nu s-a finalizat negocierea pe contractul respectiv.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: