Giurcău aşteaptă scuze din partea UNPR

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au finalizat controalele la Comisariatul Judeţean Gorj şi urmează ca în cel mult două săptămâni să trimită rezultatele. Mădălin Giurcău, şeful instituţiei, spune că va aştepta scuze din partea UNPR în cazul în care raportul superiorilor săi ierarhici îi va fi favorabil. Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al partidului, a precizat că nu va face astfel de gest. Ba mai mult, a recunoscut că a votat pentru retragerea sprijinului politic lui Giurcău.   

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au verificat modul de soluţionare al reclamaţiilor şi procesele verbale întocmite de comisarii gorjeni în perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2011. Raportul urmează să trimis Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj în cel mult două săptămâni. “Au fost foarte multe criterii de selecţie a documentelor verificate tocmai pentru a se vedea ce s-a făcut şi ce nu s-a făcut bine la nivelul instituţiei. Sperăm ca în maxim două săptămâni să primim raportul. Primii care vor da socoteală în cazul în care se vor găsi nereguli vor fi comisarii care s-au ocupat de modul de soluţionare al reclamaţiilor şi de întocmirea proceselor verbale. Eu voi răspunde de activitatea dânşilor în cazul în care nu s-au respectat tematicile de control”, a declarat Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj. Acesta a mai precizat că exclude varianta ca acest control să fi apărut din cauza problemelor de natură politică din ultima perioadă. “Nu cred că acest control are vreo legătură cu raportul UNPR. Încă de la început am informat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului de stadiul în care am găsit instituţia, iar săptămânal raportăm rezultatele controalelor tematice”, a declarat Giurcău.

Nu se teme de schimbare

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului nu se teme că va fi schimbat din funcţie. “Nu mă tem decât de Dumnezeu. De la început am considerat că va veni vremea schimbării, însă trebuie să existe un temei legal. Nu mi s-a părut normal ca după 2-3 luni de activitate să mi se întocmească un raport de către UNPR. Singurii capabili să-mi evalueze activitatea sunt superiorii mei ierarhici. Fac precizarea, că nici până în prezent nu am primit acel raport întocmit de UNPR”, a declarat Mădălin Giurcău. Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj spune că va aştepta scuze din partea partidului pentru jignirile aduse, în cazul în care raportul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului îi va fi favorabil. “În condiţiile în care raportul îmi va fi favorabil voi cere care cei care au făcut aprecieri la lipsa mea de discernământ să aibă bun simţ şi să-şi ceară scuze public. Aceştia vor trebui să facă dovadă şi să stabilim în ce constă lipsa de discernământ a unei persoane mai ales a şefului unei instituţii”, a precizat Giurcău.

Răuţ a votat pentru retragerea sprijinului politic

Potrivit raportului de evaluare întocmit de UNPR, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj este acuzat de lipsă de discernământ şi de comportament abuziv cu subalternii. Indiferent de concluziile verificărilor ANPC Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al UNPR spune că nu îşi va cere scuze. “Nu îmi voi cere scuze de la Giurcău. Pentru mine ca persoană acest individ nu există. Din punct de vedere al poziţiei mele în partid, am susţinut o decizie a Biroului Permanent. Ba chiar am votat pentru retragerea sprijinului politic. Ca cetăţean al acestui judeţ, mă interesează să avem o instituţie transparentă”, a declarat Ion Răuţ. Politicianul este convins că verificarea documentelor instituţiei de către Autoritatea Naţională se datorează sesizărilor. “Ar fi fost culmea ca ANPC-ul să doarmă în condiţiile în care la Gorj au apărut nemulţumiri legate de activitatea şefului instituţiei”, a mai menţionat Răuţ.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: