Singura comună din Gorj care face cadastrarea cu fonduri europene

Într-o comună din Gorj, cadastrarea se face cu bani europeni. Vorbim de localitatea Crasna, care se numără printre cele 328 de comune din România unde se face cadastru cu fonduri europene. Acţiunea a început în mod oficial joi, o dată cu şedinţele de informare a cetăţenilor din fiecare sat.

Aceasta este de fapt prima etapă a proiectului care trebuie urmată de autorităţile locale din Crasna. "Au început în mod oficial lucrările de cadastrare gratuită a localității Crasna. Şedințele de informare s-au desfăşurat în satele Aninişu din Deal, Aninişu din Vale, Radoşi şi Cărpiniş. Astăzi a avut loc şedința de informare în satele Crasna din Deal, Crasna şi Drăgoieşti. În data de 25.02.2020 vor avea loc şedințe de informare în satele Dumbrăveni şi Buzeşti", a precizat primarul Aurel Vamvu.

Autorităţile locale din Crasna dau asigurări că în felul acesta nu va rămâne niciun centimetru pătrat din comună fără cadastru.

Mai mult decât atât atât, cetăţenii vor avea foarte multe beneficii. "Noi am inventariat cam 25.000 de hectare de teren şi tot cam atâtea imobile care trebuie cadastrate. S-a făcut o sectorizare a comunei şi la primăvară încep măsurătorile. Noi ca şi primărie nu trebuie să facem nimic altceva decât să le predăm documentele pe care le avem şi să informăm cetăţenii şi să-i rugăm să colaboreze. Vreau să vă spun că toţi cetăţenii vor avea titluri de proprietate, inclusiv cei care nu au dezbătut succesiuni. Vor face gratuit actele la notariat", a precizat Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna.

Cadastrarea va fi realizată de o firmă din Bucureşti.

Galerie foto


Vizualizări: 8,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: