Gorj: Case bătrânești transformate în pensiuni agro-turistice

Tot mai multe case bătrânești sunt salvate și transformate în pensiuni agroturistice. Cele mai multe au prins viață în comuna Peștișani, acolo unde mai mulți localnici au făcut cursuri pentru puncte gastronomice locale și casele vechi recondiționate sunt puse la dispoziția turiștilor.

Autoritățile locale din comuna Peștișani speră ca în viitor să crească numărul celor care recondiționează casele tradiționale și le bagă în circuitul turistic. Primarul Cosmin Pigui se gândește chiar să sprijine financiar localnicii care fac acest lucru.

”În comuna Peștișani avem case recondiționate și transformate în pensiuni agro-turistice. Eu sper să avem și mai multe, iar în viitorul nu prea îndepărtat, când o să avem și noi la primărie venituri mai mari să dăm 10-20.000 de euro pentru a ajuta cetățenii să salveze casele vechi și să le introducă în circuitul turistic.  Nu avem o situație cu câte case au fost salvate, dar multe au devenit puncte gastronomice locale mai ales că noi am organizat și cursuri pentru așa ceva, la care au participat aproximativ 30 de localnici”.

Și în comuna Arcani o casă bătrânească a fost transformată în agropensiune. ”E cineva din localitate care cu fonduri europene a reușit să transforme o casă bătrânească în agro-pensiune. Văd că se mai încearcă recondiționarea caselor vechi, dar din păcate nu se mai prea păstrează arhitectura”, a declarat primarul Daniel Coiculescu.

În comuna Polovragi oamenii sunt în așteptare. ”Un singur cetățean a transformat o casă mai veche în casă de vacanță. Turismul încă nu a prins aripi la noi în zonă, iar oamenii sunt așteptare și de fonduri, dar testează și piața”, a declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Vizualizări: 3,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: