Gorjean arestat la Timişoara pentru ţepe de aproape 800.000 de lei

Un om de afaceri din Târgu Jiu a ajuns în arestul Poliţiei Gorj după ce a părăsit localitatea de domiciliu, el având interdicţie dată de instanţele de judecată de mai bine de un an în acest sens.

Mircea Brădescu, de 56 de ani, era căutat după ce pe numele lui fuseseră emise condamnări la închisoare, iar între timp s-a ales cu un alt dosar. Gorjeanul a fost găsit în cele din urmă în capitala Banatului, poliţiştii din Timişoara fiind cei care l-au săltat, în baza informaţiilor primite de colegii lor de la Târgu Jiu.

„Suspectul a fost preluat de o escortă formată din poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Gorj. Poliţiştii îl căutau pe B.M., întrucât acesta se sustrăgea de la executarea unor pedepse cu închisoarea de 3 ani, respectiv 2 ani, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală, dar şi de la urmărirea penală într-un dosar penal în care este învinuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, din cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a stabilit că B.M., în calitate de administrator al mai multor societăţi comerciale din Tg. Jiu, în cursul anului 2009, nu a înregistrat în evidenţele contabile, operaţiunile comerciale ce vizau achiziţii intracomunitare de cereale, prejudicind astfel bugetul consolidat al statului cu suma de 793.000 lei”, menţionează IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

JUDECATĂ

Pe 22 februarie 2010 Tribunalul Gorj i-a interzis lui Brădescu să plece din localitatea de domiciliu, fiind judecat pentru înşelăciune. Pe 3 martie 2009 magistraţii de la Judecătoria Târgu Jiu îl condamnaseră pe acesta pentru evaziune la doi ani de închisoare, dar şi la plata unor daune către statul român. „Obligă inculpatul la plata 231.753 lei reprezentând impozit pe profit şi 1.194.674 lei reprezentând taxa pe valoare adăugată încasată către bugetul statului prin D.G.F.P. Gorj”, au decis magistraţii.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: