Gorjeanul Albert Voinea e golgheter în Liga 2

Un fost jucător de la Pandurii Târgu Jiu este acum golgheter în Liga 2. Albert Voinea, fost jucător la echipa a doua, dar şi la prima echipă a pandurilor, evoluează acum la Ripensia Timişoara şi este cel mai bun marcator al echipei, cu 11 goluri reuşite.

Un jucător gorjean, care la un moment dat a şi renunţat la fotbal, a devenit golgheter în Liga 2. La final de tur, Albert Voinea (27 de ani) şi Ciprian Rus de la UTA (28 de ani) au cele mai multe goluri marcate în Liga 2, câte 11 fiecare.

Albert  Voinea este gorjean, din Rovinari, unde a făcut junioratul şi de unde a venit la Pandurii Târgu Jiu în anul 2000, fiind fiul fostului portar Virgil Voinea, din perioada de  glorie a clubului din Târgu Jiu. Acesta a plecat în 2013  de la Pandurii, fiind împrumutat o perioadă şi a ajuns şi la Universitatea Craiova.

În 2017 Voinea a renunţat o perioadă la fotbal, fiind plecat din ţară, dar a revenit în 2018 când a fost golgheter în Liga 3, la Dumbrăviţa. De acolo a fost transferat în vară de Ripensia, fiind cel  mai  bun marcator al echipei şi al eşalonului secund.

Atacantul Ripensiei vrea să continue să fie în formă şi să marcheze şi la meciul cu ACS Viitorul, cum a reuşit şi până acum. ”Este o echipă destul de bună, cu jucători experimentaţi, dar şi mulţi tineri. Nu vreau să vorbesc foarte mult de echipa adversă, ci să mă concentrez pe ce am eu de făcut. Îmi doresc să continui pe parcursul bun. Mă bucur foarte mult că am reuşit să marchez goluri, dar cu atât mai mult cu cât mi-am ajutat echipa”, a spus Voinea înaintea  meciului cu Viitorul, bucuros că a revenit mult mai în formă în acest sezon: „Am o bucurie că am reuşit să revin şi voi fi şi mai atent la toate detaliile. Am reuşit să capăt experienţă şi maturitate. Nu ştiu dacă acesta e principalul meu obiectiv, să fiu golgheter în Liga 2. Dar ca atacant îţi propui să marchezi, pentru că golurile mele ajută echipa”.

Timişorenii nu au pierdut  nici un meci pe propriul teren şi vor să continue să rămână neînvinşi, fiind încrezători că pot bate formaţia care se antrenează la Oradea şi joacă la Târgu Jiu. ”Vrem să continuăm parcursul bun pe care l-am avut, ţinând cont că am avut şapte etape în care nu am pierdut în ultimele zece, doar o singură înfrângere, cu Mioveni. Sunt importante cele trei puncte puse în joc, sperăm din tot sufletul să le obţinem. Adversarul este o echipă imprevizibilă, cu fluctuaţii. Au câştigat cu Rapidul când nimeni nu se aştepta, au legat trei victorii, dar au legat şi trei înfrângeri după aceea”, a  spus despre meciul cu Viitorul  antrenorul secund Iulian Munteanu. Pentru acest meci, la Ripensia este incert Adrian Popa, iar Vlad Tudorache este accidentat şi are şanse mici să mai joace în 2019.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: