Stadionul din Târgu Jiu, mai mult gol de la  inaugurare

Stadionul din Târgu Jiu nu atrage spectatorii în tribune, aşa cum sperau autorităţile locale atunci când şi-au propus construirea unuia mai mare. Mai grav e că acesta nu mai atrage nici măcar gorjeni dornici să alerge pe pista modernă a arenei, aşa cum se întâmpla înainte de 2014.

Stadionul de la Târgu Jiu a fost modernizat pentru a găzdui mai mulţi spectatori în tribune, pentru a oferi condiţii mai bune echipelor şi sportivilor, dar şi pentru a putea găzdui şi competiţii atletice. Până acum, nici  unul dintre aceste obiective nu a fost atins şi nici premisele pentru a fi atinse nu sunt optimiste.

Spectatorii au cam lipsit din tribune şi la meciurile FCU Craiova, dar şi la cele ale ACS Viitorul Târgu Jiu, craiovenii având o medie de puţin peste 1000 de spectatori pe meci, iar ACS Viitorul de câteva sute de spectatori, la ultimul meci numărul acestora fiind de doar 150. Pandurii Târgu Jiu nu a jucat decât un meci pe acest stadion, cu 8000 de spectatori, dar nu poate fi luat ca referinţă pentru că a fost meciul de inaugurare.

Mai grav este faptul că terenul de joc de la Târgu Jiu începe să se deterioreze tot mai mult, de la un meci la altul, având în vedere că pe suprafaţa sa dispută meciuri trei echipe, două din Liga 2 şi una din Liga 3, şi au fost programate chiar şi câte două meciuri săptămânal. Argumentele Primăriei Târgu Jiu, că s-ar oferi posibilitatea suporterilor de fotbal de a vedea meciuri la Târgu Jiu nu mai par acum valabile, având în vedere faptul că la ultimul meci de la Municipal au fost maxim 150 de spectatori, dintre care nici măcar 100 de plătitori.

Singura echipă care a reuşit să îşi acopere din încasări cheltuielile, de arbitraj şi organizare a jocului, a fost Pandurii Târgu Jiu, pentru că celelalte două echipe care evoluează pe stadionul din Târgu Jiu au avut o medie de spectatori redusă.

În ceea ce priveşte condiţiile oferite echipelor, acestea nu sunt nici pe departe la fel de bune precum au fost cele oferite de vechile vestiare, modernizate de Pandurii în anul 2013 pentru Europa League.

Referitor la pista de atletism, aceasta este folosită sporadic de atleţii cluburilor din Târgu Jiu cu secţii de specialitate şi atât. Sutele de gorjeni care alergau pe pista vechiului stadion nu au luat cu asalt stadionul deşi primarul Marcel Romanescu a explicat că aceştia au voie să alerge gratuit în fiecare zi.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: