Gorjeni din Mătăsari, morţi în accidentul din Ungaria

Tragedia rutieră produsă duminică noaptea pe o autostradă din Ungaria numără printre victimele sale şi două persoane domiciliate la Mătăsari. Viceprimarul Alexandru Udrişte a confirmat că cineva din Mărtăsari se află la Timişoara pentru recunoaşterea cadavrelor.

Mihai Viţelariu, de 27 de ani, şi Irina Bocea, de 36 de ani, sunt frate şi soră, ambii provenind din Botoşani. Şi-au încercat mai întâi norocul pe meleagurile Gorjului, femeia având întemeiată chiar o familie aici, dar cum la Mătăsari nu umblă câinii cu covrigi în coadă nici măcar pentru mineri, cei doi au decis să plece în străinătate, în speranţa că vor da de un trai mai bun. Spania a fost destinaţia pe care au ales-o, dar cum rata şomajului depăşeşte la iberici 20%, cei doi nu şi-au găsit nici aici un loc de muncă, iar acum se pregăteau să revină acasă mai descumpăniţi ca niciodată. S-au urcat în microbuzul morţii şi au sfârşit într-un mod extrem de tragic.

Una dintre rudele lor, Vasile Geamănu, a povestit ieri că a apucat să vorbească la telefon duminică seara. Microbuzul care ar fi trebuit să-i aducă spre casă se afla în Italia, iar cei doi de abia aşteptau să îi revadă pe cei dragi. Luni dimineaţa când toată România era inundată cu informaţii despre nenorocirea în care a fost implicat microbuzul lui Vasile Geamănu nu-i mai răspundea nimeni la telefon. Bărbatul şi-a dat seama că în scurt timp Poliţia îi va bate la uşă şi îi va da nu una, ci două veşti rele, lucru care s-a şi întâmplat în cele din urmă. Rudele celor doi morţi nu au decis încă locul în care va avea loc înmormântarea, dar este foarte posibil ca atât bărbatul, cât şi femeia, să fie duşi în localitatea natală din judeţul Botoşani.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: