Gorjenii au optat pentru ore de religie în şcoli

Peste 93% din elevii gorjeni vor merge în continuare la orele de religie. Copiii ortodocşi vor studia religia în şcoală, iar cei de alte confesiuni la biserica de care aparţin.

Gorjul este al doilea judeţ din ţară în privinţa ratei de participare la ora de religie. ”Avem un procentaj de 93,08% privind cererile pentru studierea religiei în unităţile de învăţământ din judeţul Gorj. Suntem pe locul doi la nivel naţional”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Practic, în formularul completat de părinte se solicită directorului unităţii de învăţământ participarea elevului la orele de religie, cu menţionarea unuia din cele 18 culte recunoscute printre care: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Cultul Musulman, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică Română, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România şi Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova.

Reprezentanţii ISJ Gorj nu au ştiut să precizeze câţi dintre părinţi au solicitat studierea unei alte religii decât cea ortodoxă. ”Cei care au optat pentru o altă religie decât cea ortodoxă o vor studia în afara şcolii, în bisericile lor şi vor fi notaţi de către preotul sau pastorul lor. Aşa s-a procedat şi până acum, vor aduce notele de la reprezentaţii bisericilor lor şi vor fi trecute în catalog”, a spus Georgeta Popescu.

În judeţul Dâmboviţa s-au înregistrat cele mai multe cereri şi anume aproximativ 95% dintre elevi din acest judeţ îşi doresc să studieze această materie. În ceea ce priveşte Capitala, peste 30% dintre elevi nu îşi mai doresc să facă ora de religie.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: