Gorjenii din Căpreni, ameninţaţi cu dislocarea podeţelor

Angajaţii Primăriei Căpreni au mers din casă în casă pentru a transmite localnicilor să-şi decolmateze şanţurile şi podeţele. Pe bază de semnături, aceştia le-au înaintat înştiinţări prin care li s-au comunicat măsurile ce urmează a fi luate în cazul în care nu se vor conforma. Pe lângă amenzi, oamenii riscă să se trezească fără podeţ la poartă.

Reprezentanţii primăriei au înmânat până la sfârşitul săptămânii trecute aproximativ 1200 de înştiinţări, pe bază de semnătură. „Li s-a comunicat tuturor localnicilor că au la dispoziţie 10 zile, din momentul primirii înştiinţărilor, să-şi decolmateze şanţurile şi podeţe, atât pe cele de la poartă, cât şi pe cele din zone unde au terenuri. În caz contrar vor primi amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei. De asemenea, vom merge şi le vom disloca podeţul cu buldocupa. Am menţionat acest lucru şi în înştiinţări, pentru a nu fi probleme. Deja am dislocat un podeţ dintr-o zonă mai puţin locuită. Este singura soluţie pentru a evita inundaţiile. Vine toamna, vin ploile, iar acest risc este din ce în ce mai mare”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul de la Căpreni.

Nu numai localnicii vor fi angrenaţi în astfel de activităţi, dar şi angajaţii primăriei. „În satul Bulbuceni avem o zonă unde apa vine de pe versanţi, iar acolo vom încerca să facem o subtraversare cu o cameră de cădere pentru a prelua apa şi a nu afecta drumul. De asemenea, vom decolmata şi canalele, chiar dacă nu sunt ale noastre. Ele aparţin fostului Oficiu de Îmbunătăţiri Funciare, dar pentru că sunt pe teritoriul nostru ne vom ocupa noi de ele pentru a nu fi probleme”, a mai precizat Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: