Gorjenii motivați cu premii, aprecieri sau amenzi

Primarii gorjeni care vor să aibă o comună curată au tot felul de strategii pentru a-i determina pe cetățeni să se implice în aceste activități. Unii edili premiază cele mai frumoase gospodării, iar alţii dau amenzi celor care nu respectă hotărârile administraţiei locale.

În comuna Căpreni este prevăzut prin hotărâre de consiliu ca de două ori pe ani, primăvara și toamna, cetățenii să-și facă ordine în fața caselor și să amenajeze spațiul din fața porții, în caz contrar vor fi sancționați. „La noi în localitate cei de la 416 fac curat numai în zonele unde nu sunt case. Prin hotărâre de Consiliu Local, cetățenii sunt obligați ca primăvara înainte de Paște și toamna să amenajeze în fața porților. Să taie uscăturile, să desfunde șanțurile, să vopsească pomii, să pună flori și ce mai este de făcut. Cei de la primăriei trec apoi prin comună și unde constată că nu s-a făcut nimic pot aplica sancțiuni. Nu suntem absurzi cu oamenii în vârstă”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Cei mai bun gospodari sunt premiați

La Tânțăreni a devenit deja tradiție ca localnicii care au cel mai frumos la poartă să fie premiați. Așa se face că numărul celor care primesc atenții de la autoritățile locale crește considerabil de la un an la altul și deja totul s-a transformat într-o competiție locală. „Noi am aprobat în ultima ședință de  Consiliu Local planul de înfrumusețare al localității. În aprilie avem luna curățeniei, iar apoi oamenii încep să-și pună flori la poartă. Vreau să vă spun că unii deja au început, pentru că știu că de Zilele Comunei vor fi premiați și deja e competiție între ei. Acum 2 ani am premiat 400 de gospodării, iar anul trecut 600. Bărbații au primit câte o sticlă de bere, femeile un șorț și felicitări. Cei care  nu fac nimic riscă să fie sancționați. Am înțeles că și Consiliul Județean vrea să facă un concurs între comune”, a precizat Maria Vasilescu, primar.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: