Gorjenii nu au alternativă la PSD

Numirea lui Tudor Barbu la şefia PNL Gorj arată cât de puţin le pasă liderilor de la centru de acest judeţ. Cum să numeşti la şefia filialei un senator de Gorj care nu a călcat de luni bune prin judeţ, nu a intrat de trei ori în sediul partidului şi pe care primarii îl cunosc doar de la televizor? Un om care nu cunoaşte liderii liberali din comunele şi oraşele judeţului şi este puţin probabil că îi va cunoaşte vreodată.

Tudor Barbu a fost pus la şefia filialei Gorj cel mai probabil dintr-un moft al lui Dian Popescu, fostul copreşedinte, care vrea să continue cineva războiul cu Dan Vîlceanu. Şi pentru vechii liberali de la centru era important să pună un om care să-i pună la respect pe vechii pedelişti. Bun, vechii liberali vor PNL doar pentru ei, pot oarecum să înţeleg asta. Dar, de ce aleg să omoare partidul? De ce lasă, a câta oară?, PSD fără opoziţie în Gorj? Au liberalii obligaţii atât de mari la Victor Ponta, încât nu vor să-i strice în vreun fel fieful electoral? De ce aleg cele mai proaste soluţii pentru Gorj?

Aşa cum merg lucrurile de o jumătate de an încoace şi cum se anunţă în viitorul apropiat, este clar că nu PNL va fi alternativa în Gorj la PSD. Dacă gorjenii îşi mai pun speranţa în acest partid, vor fi dezamăgiţi. Alte alternative, din păcate, nu există. Poate va apărea un partid local, permis de noua legislaţie, făcut de oameni noi sau care nu s-au compromis încă în politică. Până acum, doar politicieni deja trecuţi prin mai multe partide au anunţat că şi-ar dori să pună bazele unui partid local. Gorjenii cu iniţiativă sunt obligaţi să se implice în politică, dacă nu vor să mai depindă încă patru ani de aceiaşi lideri care au blocat acest judeţ economic, politic, cultural, sportiv şi din orice alt punct de vedere.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: