Gorjenii nu mai cumpără cărți nici cu 50 de bani bucata

Dezinteresul gorjenilor pentru cultură este atât de scăzut încât aceștia refuză să mai plătească chiar și 50 de bani pentru o carte de la anticariat. Reprezentanții unuia dintre cele mai mari anticariate din județ se plâng de vânzări slabe. Mai mult, numărul clienților a rămas același de zeci de ani, copiii fiind văzuți cel mai rar la anticariat.

Dacă ai 50 de bani și te gândești cu nu prea ai ce face cu ei află că acum poți cumpăra o carte, de la anticariat ce-i drept. Atât de mult au scăzut prețurile la cărțile din anticariat asta pentru că interesul gorjenilor este din ce în ce mai slab. Singurii clienți sunt cei trecuți de 40 de ani și aceia vechi de zeci de ani. ”Mai am clienți de 40 de ani care mai cumpără dar aceștia sunt clienții care sunt de 15, 16 ani, de când am deschis noi, clienți noi nu prea sunt, cel puțin copii deloc”, a precizat Irina Filip, vânzător anticariat.

Romanele de dragoste, în topul preferințelor

Și puținii clienți pe care îi mai regăsești în anticariat preferă în general romanele de dragoste și de puține ori cărțile de specialitate. ”Cel mai bine se vând cărțile de dragoste, mai ușurele pentru doamne, între două feluri de mâncare mai deschid o carte și mai sunt foarte puțini care caută cărțile de specialitate care nu se mai prea tipăresc sau dacă se tipăresc au prețuri foarte mari. Oamenii au cam pierdut obiceiul acesta de a mai citi”, a adăugat Irina Filip.

PREȚURI

Prețurile sunt cu adevărat infime pentru unele cărți ce le poți găsi la anticariat. Acestea pornesc de la 50 de bani și se opresc undeva la 70 de lei. ”Prețurile sunt începând de la 50 de bani bucata până la 10, 15 lei, depinde. Dacă sunt cărți ceva mai vechi, mai rare, pot ajunge și la 60, 70 de lei dar sunt cazuri mai rare”, a mărturisit Irina Filip.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: