Gorjenii pot solicita îngrijiri medicale gratuite la domiciliu

Mulţi dintre gorjeni nu ştiu despre faptul că pot beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu fără să fie nevoie să scoată bani din buzunar. Şi totuşi, astfel de beneficii se acordă, în baza unor criterii şi recomandări de la medicii specialişti, dar şi în limita fondurilor disponibile. Condiţia principală este ca persoana bolnavă, care are nevoie de aceste servicii să aibă calitatea de asigurat.

Recomandarea pentru efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu se face de către medicii din ambulatoriul de specialitate şi de către medicii de specialitate la externarea asiguraţilor din spitale, în funcţie de patologia bolnavului şi gradul de dependenţă al acestuia. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj( CJAS) are încheiate contracte de asigurare a serviciilor de îngrijire la domiciliu cu şase furnizori. „În judeţul nostru avem contract de asigurare a serviciilor de îngrijire la domiciliu cu şase furnizori, care sunt persoane fizice sau juridice autorizate şi evaluate în condiţiile legii. Orice pacient care nevoie de astfel de servicii, depune o cerere, împreună cu o recomandare medicală din partea unui medic specialist, iar CJAS Gorj aprobă aceste cereri. Costurile sunt suportate de către Casă, în funcţie de fondurile alocate în acest sens”, a precizat Luciana Rovenţa, director adjunct CJAS Gorj.

Oamenii nu ştiu de acest serviciu

Această recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu, necesară pentru obţinerea acestor servicii, se eliberează în trei exemplare, din care un exemplar rămâne la medic, un exemplar împreună cu o cerere de acordare de servicii de îngrijiri la domiciliu se depune de către asigurat sau aparţinătorul legal al acestuia la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi un exemplar rămâne la asigurat urmând a fi predat furnizorului de servicii de îngrijiri la domiciliu. Asiguraţii, pe baza cererilor aprobate de către CAS Gorj, se adresează unui furnizor de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu acreditat, aflat în relaţii contractuale cu Casa şi care este inclus în lista de furnizori pusă la dispoziţie de către aceasta.

La nivelul judeţului Gorj, circa 20 de persoane beneficiază lunar de aceste servicii de îngrijire la domiciliu. Numărul beneficiarilor este relativ mic, asta pentru că multe persoane nu ştiu că pot beneficia de aceste servicii gratuit.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: