Gorjenii, prea săraci pentru vacanţa de 1 Mai

Târgujienii nu mai pun de ceva vreme preţ pe vacanţa de 1 Mai. Dovadă sunt solicitările din ce în ce mai puţine pentru un minicomcediu pe litoral sau în alte destinaţii. Mai mult decât atât, ei declară că abia dacă mai au bani pentru un grătar. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că oamenii nu se arată deloc interesaţi de deschiderea sezonului estival.

Tot mai puţini gorjeni aleg să plece de 1 Mai într-o mini vacanţă pe litoral, majoritatea acestora preferând să petreacă Ziua Muncii fie la un grătar fie în cluburi. Aceştia se declară total nemulţumiţi de ofertele de anul acesta iar pe de altă parte consideră că nu este încă timpul să meargă la mare pentru că vremea este încă rece. „Cred că voi merge la un grătar cu familia şi prietenii dacă nu va ploua. La mare în niciun caz pentru că nu sunt bani şi pentru că nu este convenabil”, a declarat un târgujian.

Mai mult decât atât, aceştia declară că şi dacă ar merge la mare nu ar apela la agenţiile de turism pentru că este prea costisitor şi nu este distractiv. „Eu cred că o să merg pentru că este o tradiţie să merg de 1 mai la mare dar nu printr-o agenţie de turism pentru că mi se pare mai distractiv să merg cu trenul, cu prietenii mei şi să stăm cât vrem şi cât ne ajung banii”, a declarat un tânăr târgujian.

Chiar şi aşa, ofertele puse la bătaie de agenţiile de turism din Târgu Jiu nu sunt deloc de neglijat mai ales că sunt oferte foarte bune mai ales pentru litoralul bulgăresc sau Grecia.

„Pentru cei care vor să petreacă 1 Mai la Mamaia la un hotel de două stele, sejur minim trei nopţi, fără mic dejun, vor trebui să scoată din buzunar 96 de lei camera dublă, pe zi”, a declarat Elena Georgi, agent de turism.

Ofertele sunt la fel de tentante şi pe litoralul străin astfel că cei care vor să petreacă Ziua Muncii în Bulgaria, vor trebui să cheltuie 40 de euro pe zi, cu All Inclusiv, şi vor putea sta câte zile doresc.

Reprezentanţii agenţiilor de turism din Târgu Jiu spun că târgujienii pun din ce în ce mai puţin preţ pe vacanţele de 1 Mai însă oamenii se arată din ce în ce mai interesaţi de programul „Litoralul pentru toţi” mai ales că termenul acestuia s-a prelungit de pe 3 mai până pe 14 iunie. „Din ce în ce mai mulţi oameni mă întreabă de programul „Litoralul pentru toţi” mai ales acum că s-a prelungit până pe 14 iunie şi atunci totuşi este cald. Din ce în ce mai puţin se arată interesaţi de unde îşi vor petrece vacanţa de 1 Mai”, a declarat Elena Georgi.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: