Gorjul aşteaptă ambulanţe noi

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj aşteaptă noi autospeciale. Au fost solicitate 54 de ambulanţe, însă oficialii instituţiei s-ar mulţumi şi cu mai puţine. Cert este că aproape tot parcul are norma de casare expirată şi este nevoie de maşini noi.

 La nivel naţional vor fi achiziţionate peste o mie de ambulanţe pentru care Guvernul va plăti 470 de milioane de lei. „O să primim şi noi ambulanţe. Achiziţia se face la nivel de serviciu de ambulanţă şi SMURD. Avem promisiunea că, până la sfârşitul anului, o să fie livrate deja 420 de ambulanţe, dintre care 300 de ambulanţe vor fi dirijate către serviciile de ambulanţă, iar diferenţa către SMURD”, a explicat Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj.

SJA Gorj este dotat cu peste 30 de ambulanţe. Aproape toate ar trebui să fie casate, dar încă mai merg în misiune. „Starea parcului este destul de precară. 33 de ambulanţe sunt în inventarul Serviciului de Ambulanţă. 72% sunt cu norma de casare expirată. Ar mai fi nouă ambulanţe fără normă de casare. Restul sunt cu norma depăşită. În prima fază, dacă luăm cele nouă active, ar veni cam 24 de ambulanţe la prima strigare, urmând ca de la anul să crească numărul şi, în cel puţin doi ani, să se schimbe tot parcul. Avem promisiunea că o să primi 34 de ambulanţe câte sunt necesare. Noi am solicitat 54 de ambulanţe la nivel de judeţ. Dacă o să ne dea şi 24, e un lucru foarte bun”, este speranţa directorului Ambulanţei Gorj.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: