Gorjul, avantajat de strategia energetică a României

Strategia energetică a României pe perioada 2011-2035 ar putea fi analizată în maxim o lună şi va ajunge pe masa Guvernului după ce aceasta a stat în dezbatere publică pe site-ul Ministrului Economiei din luna aprilie.

Aşa cum susţin şi sindicaliştii din Gorj, strategia este una destul de stufoasă, aproape trei volume. Potrivit vicepreşedintelui Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Viorel Temelescu,  noua strategie energetică pune într-o lumină bună judeţul Gorj prin prisma faptului că aici va fi sediul Complexului Mine Energie Oltenia. „Ne bucurăm că guvernul s-a gândit la o strategie energetică. Nu pot să vă spun decât că este una destul de stufoasă, vreo trei volume însă ne avantajează în ideea în care noi am făcut toate demersurile pentru reorganizarea sistemul minier şi energetic prin Complexul Mine Energie Oltenia”, a declarat Viorel Temelescu, vicepreşedinte USMO. Temelescu vorbeşte şi de o inutilitate a acestei strategii în condiţiile în care sistemul energetic nu ar fi reformat. „Nu se poate face o strategie a sistemului energetic din România fără un sistem energetic reorganizat, dar mai ales în afara Complexului Mine Energie în Gorj”, a precizat Viorel Temelescu.

INVESTIŢII

Potrivit strategiei energetice 2011-2035, totalul investiţiilor pentru instalarea noilor capacităţi de producere a energiei electrice necesare în perioada 2011- 2035 de circa 14.800 MW instalaţi, este de 30-40 miliarde euro, din care 9-11 miliarde euro în perioada 2011 –-2020.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: