Gorjul, fruntaş la plecările la muncă în străinătate

Gorjul este primul judeţ din ţară în ceea ce priveşte ocuparea locurilor de muncă din străinătate, puse la dispoziţie prin reţeaua EURES. Anul trecut, peste 300 de gorjeni au obţinut contracte de muncă în afara ţării, cele mai multe fiind pentru Spania. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru această perioadă sunt disponibile, prin EURES, circa 1400 de locuri de muncă în afara ţării.

Cele mai multe contracte de muncă au fost obţinute de gorjeni pentru Spania, la cules de căpşuni. „Din punct de vedere al plecărilor la muncă în străinătate, Gorjul ocupă locul I pe ţară. Am reuşit prin reţeaua Eures să trimitem cu contract de muncă să lucreze în străinătate 314 persoane. Pe locul II este Oltul cu 114 persoane, iar pe locul III Teleorman cu 104 persoane. Noi am reuşit să trimitem în Spania 288 de femei din Gorj, 13 în Danemarca, 8 în Germania, o persoană în Marea Britanie, una în Republica Cehă şi trei în Israel”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vineri se desfăşoară la Craiova o bursă a locurilor de muncă pentru Spania, iar un reprezentant al AJOFM Gorj face parte din comisie. „Colega mea, responsabilă cu Eures pe judeţul Gorj, este la Craiova. Sperăm ca şi de această dată, Gorjul să trimită cât mai multe persoane să lucreze în Spania. Vor avea contract de muncă pe trei luni, începând cu jumătatea lunii februarie şi câştigă aproximativ 1200 de euro”, a precizat Romeo Chiriac.

Pentru această perioadă sunt disponibile, prin Eures, circa 1400 de locuri de muncă în străinătate. „Pentru această perioadă, avem disponibile 1394 de locuri de muncă prin reţeaua Eures: Danemarca- 430 de locuri de muncă, la cules de mazare şi căpşuni, Marea Britanie- 346 de locuri, cele mai multe pe îngrijitori persoane, Irlanda- 386 de locuri, Germania- 125 de locuri de muncă, Suedia- 55, Slovacia-37 şi Ungaria- 6 locuri”, spune Chiriac.  

Vizualizări: 410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: